Як виростити шампіньйони в домашніх умовах

Як виростити шампіньйони в домашніх умовах

Гриби шампіньйони - популярний сучасний продукт, який можна зустріти на будь-якому ринку або на полицях супермаркетів. Шампіньйони цінуються завдяки своїй поживності і «фірмовому» грибному смаку, на відміну від лісових грибів, вони доступні цілий рік і коштують зовсім недорого. Не дивно, що питання вирощування шампіньйонів в домашніх умовах, хвилює багатьох, проте не всі господарі знають, з чого почати цю справу, і який спосіб культивації грибів віддати перевагу.

Шампіньон рижеючий (жовтошкірний): опис і фото

Шампіньон рижеючий (жовтошкірний): опис і фото

Шампіньйон жовтошкірний, або рудий, - отруйний, лікувальний гриб. При вживанні у великій кількості викликає отруєння, аж до летального результату. Ростить повсюдно в змішаних лісах, в межах міста, в садах і городах. Щоб розпізнати вигляд і не нашкодити організму, потрібно ознайомитися із зовнішніми даними, переглянути фото і відео.

Шампіньон Ессета: опис і фото, їстівність

Шампіньон Ессета: опис і фото, їстівність

Шампіньон Ессета є представником сімейства Шампіньонові, однойменного роду. Гриб має ряд відмінних особливостей, з якими слід ознайомитися перед збором врожаю.

Шампіньон тонкий (перелісковий): їстівність, опис і фото

Шампіньон тонкий (перелісковий): їстівність, опис і фото

Запам'ятавши фото і опис шампіньйона переліскового (Agaricus sylvicola), його буде важко переплутати зі смертельно отруйною блідою поганкою або білим мороком. Шампіньйон, що росте в лісі, не поступається магазинним грибам, він такий же смачний і ароматний, і гідний уваги грибників.

Вішенки або шампіньйони: що корисніше і смачніше

Вішенки або шампіньйони: що корисніше і смачніше

Вішенки є досить поширеним і відомим видом грибів. На сьогодні вони так само популярні, як і шампіньйони. І звідси у грибників може виникнути цілком логічне питання: що корисніше і смачніше: вішенки або шампіньйони.