Консервація груші на зиму без стерилізації. Консервовані груші половинками: рецепт
Банки можна зберігати при кімнатній температурі, а ось після розтину бажано поставити в холодильник. Таким чином можна готувати і консервовані яблука, вони будуть такими ж смачними і корисними.
- Консервація груші на зиму. 5 рецептів заготовок з груш на зиму
- Ароматні, соковиті груші, на відміну від яблук, погано зберігаються. Тому щоб зберегти цей солодкий шматочок теплої пори року, найкраще заготовити на зиму домашню консервацію
- Консервація груші на зиму рецепти. Грушево-яблучне побачило з апельсином «Фруктовий мікс»
Консервація груші на зиму. 5 рецептів заготовок з груш на зиму
Ароматні, соковиті груші, на відміну від яблук, погано зберігаються. Тому щоб зберегти цей солодкий шматочок теплої пори року, найкраще заготовити на зиму домашню консервацію
З груш можна зробити багато заготовок на зиму - компоти, варення, пюре, побачило і багато іншого. Консервовані груші хороші не тільки в якості самостійного десерту, але і як начинка для пирогів, булочок, прикраси тортів.
Грушеве побачило за 7 кроків
Зараз саме час для збору врожаю плодових культур. У зв'язку з цим своїм рецептом побачила з груші ділиться завідувач відділу селекції та розмноження плодових, ягідних культур Бурятського НДІ СХ Надія Гусєва.
Спосіб приготування
- Ретельно промити плоди.
- Якщо груші великі, розрізати на половинки.
- Помістити в таз невеликою порцією - 3-4 кг. Залити водою так, щоб груші були покриті.
- Поставити варити на 30-40 хвилин. Воду, що залишилася, злити і дати грушам охолонути.
- Далі пропустити (протерти) через сито або дуршлаг з дрібними комірками. В отриману пюреподібну масу додати цукор з розрахунку на 1 кг маси - 600-800 г цукру.
- Проварити масу невеликими порціями - по 1-2 кг на повільному вогні. При одноразовому варінні - 1,5-2 години. При дворазовому варінні - по 30-40 хвилин: проварити, залишити, наступного дня повторити. Можна 3-разовим варінням - до загустіння.
- Розкласти повидло в скляну тару, краще дрібну - від 0,25 до 0,5 кг.
Консервовані груші
Це справжній десерт, який може повноцінно замінити калорійну випічку. Консервовані у власному соку груші можна просто їсти як перекус, а можна готувати з них смачні десерти - груші під шоколадом, начинки для тортів, фруктові салати.
Інгредієнти:
- Груші - 4-6 шт.
- Цукор - 2 ст. л.
- Вода - 2 ст. л.
Спосіб приготування
- Груші промийте. Гострим ножем зніміть шкірку, розріжте груші навпіл, видаліть насіння і плодоніжки. Можна консервувати половинками, а можна нарізати на тонкі ломтики.
- У підготовлену простерилізовану літрову банку щільно укладіть груші.
- Присипте цукром і додайте столову ложку води.
- Банку щільно закрийте і поставте в каструлю з водою (не менше 70 градусів). Стерилізуйте протягом півгодини.
- Переверніть банку вгору дном і залиште в такому положенні до остигання.
Грушеве варення
Майже в кожному будинку є свій секретний рецепт грушевого варення. Наш варіант - дуже швидкий у приготуванні і ніжний на смак.
Інгредієнти:
- М'якоть груш - 4 склянки
- Лимонний сік - 2 ст. л.
- Пектін - 2-3 ст. л.
Спосіб приготування
- Моєм і чистимо груші, ріжемо на невеликі шматочки, трохи приминаємо ложкою, щоб м'якоть пустила сік.
- Додаємо лимонний сік і пектин.
- Ставимо на середній вогонь і доводимо масу до кипіння.
- Висипаємо цукор і перешкоджаючи варім на слабкому вогні до готовності.
- Варення готове, якщо його крапля, викладена на блюдці, не розтікається.
- Перекладаємо в банку і закочуємо.
Грушевий компот
Один з найсмачніших фруктових компотів. Тому якщо вже його готувати, то не одну банку. П'ється він дуже швидко і із задоволенням.
Інгредієнти:
- Груші - 1 кг
- Вода - 1 л
- Лимонна кислота - 2 г
- Цукор - 200 г
Спосіб приготування
- Моєм, очищаємо від плодоніжок некрупні груші.
- Бланшуємо їх цілком в окропі з додаванням 1 грама лимонної кислоти близько 10 хвилин. Коли груші стануть м'якими, остужаємо їх у холодній воді. Якщо робите компот зі шматочків, то можна пропустити цей етап.
- Складаємо груші в банки.
- Готуємо цукровий сироп. Для цього в літрі води розчиняємо цукор, 1 грам лимонної кислоти і доводимо до кипіння.
- Заливаємо сиропом груші.
- Стерилізуємо трилітрові банки протягом 30 хвилин у гарячій воді.
- Закочуємо кришками і перевертаємо до остигання.
Джем грушеві й
Джем готують зі щільних невеликих плодів груш. Вариться він просто, і не вимагає ніяких додаткових і допоміжних інгредієнтів, крім ванілі і, звичайно ж, цукру.
Інгредієнти:
- 1 кг груш,
- 0,5 кг цукрового піску,
- 1 щіпка ванілі (можна і без неї).
Спосіб приготування
- Плоди миються, очищаються, з них зрізається шкірка (хоча можна її і залишити).
- Далі вони провертаються на м'ясорубці або ж пюруються за допомогою блендера до однорідної маси.
- У грушеве пюре додається цукровий пісок, і воно залишається хоча б на годинку для розчинення крупинок.
- Через 1 годину посуд з масою ставиться на помірний вогонь, приправляється ваніллю, і вариться, завадячи, до готовності. Після моменту закипання силу вогню можна збільшити, не забуваючи періодично заважати джем, щоб уникнути пригоряння. На готовність страва перевіряється таким чином: джемом роблять краплю на блюдці, якщо він загустіє при остиганні, значить готовий.
- Готову страву відставляють убік у тому ж посуді, в який варилося, щоб вона постояла і розчинилася пінка на поверхні. І тільки після джем можна переливати в підготовлену тару і закочувати його.
Консервація груші на зиму рецепти. Грушево-яблучне побачило з апельсином «Фруктовий мікс»
Груші та яблука - головні складові ароматного повидла «Фруктовий мікс». Перші надають заготівлі дуже ніжну консистенцію, а другі додають в баночку трохи кислинки, яка не дозволяє ласощам стати приторно солодким. У підсумку, незвичайне, цікаве частування з яскравим, м'яким і приємним смаком радує всіх на столі, а Ви на це не витратили багато часу і сил!
Інгредієнти:
- Груші (очищені) - 700 м.
- Яблука (очищені) - 700 м.
- Апельсин - 250 м.
- Цукор - 200 г.
- Лимонна кислота - 2 г.
- Вода - 2-3 ст. л.
Спосіб приготування:
- Готуємо фрукти: промиваємо їх, очищаємо від шкірки і ріжемо на шматочки, при цьому вирізаючи серединку з насінням. Поруч ставимо каструлю з холодною водою, куди будемо складати груші і яблука, щоб вони не стали темного кольору.
Порада: після того, як Ви підготуєте всі фрукти, зважте їх ще раз, щоб переконатися, що у Вас вийшла потрібна кількість. Якщо ні, число апельсинів і грамів цукру потрібно буде змінити.
- Підготовлені фруктові шматочки подрібнюємо до розміру 1,5-2 см. Нарізання якомога тонше (до 0,5 см.).
Порада: форму можна вибирати будь-яку, головне, щоб шматочки були тонкими і дрібними, так повидло звариться швидше.
- Беремо широку каструлю і наливаємо в неї невелику кількість води, щоб змочити дно. Це потрібно для того, щоб груші і яблука не пригоріли до моменту, поки вони виділять сік.
- У підготовлену ємність перекладаємо фрукти і ставимо їх на вогонь менше середнього. Гасимо 20-30 хвилин, поки вони не стануть м'якими, при цьому перешкоджаючи кожні 7-10 хвилин. Коли груші і яблука будуть готові, даємо їм трохи охолонути.
- У цей час готуємо апельсини: добре промиваємо їх під водою і витираємо рушником, щоб вони були сухими. Потім знімаємо цедру з половини цитрусу за допомогою спеціального ножа або дрібної терки, при цьому намагаючись не зачепити білий шар, щоб побачило не гірчило. Решту шкірки фрукту знімаємо разом з усім білим шаром. Очищений фрукт поділяємо на дольки, щоб вони були без перегородок.
- Додаємо апельсинові дольки до остиглих грушів і яблук, занурюємо в ємність блендер і все добре перетираємо.
- Отриману масу перекладаємо в іншу каструлю, додаємо до неї цедру, лимонну кислоту і цукор. Добре перемішуємо і ставимо на вогонь на 20-30 хвилин, періодично перешкоджаючи.