З яких рослин можна отримати корисний напій. Корисні напої з ягід, листя і коріння

Щоб приготувати чай з шипшини, слід вскип'ятити воду, дати їй трохи охолонути, потім залити нею ягоди, і дати напою настоятися приблизно 40 хвилин. Краще скористатися термосом, щоб напій не остигав. Три-чотири столових ложки сушеної сировини на літр води буде достатньо. Пити такий настій можна протягом усього дня.

Елеутерококк

Напій з нього значно підвищує витривалість, працездатність, заряджає енергією, приводить організм в тонус і посилює опірність організму різним інфекціям. Пити напій з елеутерокока краще вранці і в обід, перед їжею. Для заварювання використовують листя і коріння.


Щоб приготувати напій, чайну ложку сировини заливають склянкою окропу і щільно закривають. Наполягають приблизно 15 хвилин - напій готовий!

Ехінацея

Ця рослина - відмінний імуностимулятор. Напій з ехінацеї сприяє підвищенню в крові кількості фагоцитів (клітин, які знищують чужорідні частинки, бактерії). Ось чому настій з цієї рослини допомагає придушувати клітини вірусу, що проникають в організм.

Для приготування напою одна столова ложка сировини заливається двома склянками окропу і година наполягається. Пити його потрібно по півсклянки 3 рази на день за 20 хвилин до їжі.

З яких інших рослин можна отримати корисний напій. Замінники кави. З яких рослин можна приготувати ароматний і корисний напій? Частина 2

Володимир Рог
Для приготування кавових напоїв застосовуються різні рослини. У попередній частині статті було розказано, як приготувати ерзац-каву з цикорію, червоного буряка, моркви і топінамбуру. Не менш оригінальний напій можна отримати з жита, ячменю, насіння соняшнику, бобів, шлунок і навіть коріння лопуха або одуванчика. І цей список далеко не повний. З
ячмінним кавовим напоєм багато хто, напевно, знайомий. Не знаю як зараз, а в радянські часи в дитячому харчуванні не рекомендувалося використовувати справжню каву, тому в шкільних їдальнях і піонерських таборах замість нього зазвичай давали ячмінний напій. У ті часи порошок для приготування таких напоїв вільно продавався, навіть назва смутно пам'ятається, чи то «Колосок», чи то «Ячмінний колос», чи то просто «Ячмінний» .Наверне
, щось схоже і зараз є в продажу. Але при бажанні порошок для подібного напою можна приготувати і самостійно. Для цього можна скористатися ячменем або житом. Відібране зерно очистити від сторонніх домішок, промити, висушити та обсмажити на сковороді або противні при постійному перемішуванні. Подрібнити в кавомолці, заварювати так само, як і натуральну каву, додаючи до смаку молоко, вершки, цукор. Якщо складно купити справжній ячмінь, можна скористатися перловою крупою. Мається
й інший рецепт приготування порошку для кавового напою із зерна, але більш складний. Відібране зерно жита або ячменю замочують на 15-20 годин у холодній воді. Потім промивають і варять, поки зерна не почнуть лопатися. Знову промивають і висушують. Подальший принцип приготування - стандартний.

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND