Ароматна чечевиця

Знайшла цей рецепт у журналі. Тепер готую постійно цю страву. За рахунок овочів чечевиця дуже соковита, не суха. І за рахунок спецій дуже ароматна. У чечевиці багато білка і тому їй можна замінити м'ясо. Я використовую як окрему страву, а не гарнір. Але хто як хоче. Це мій перший викладений тут рецепт, не судіть суворо. Збіг знайшла один, але там спеції і методика приготування інші.

Інгредієнти для «Ароматна чечевиця»:

  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Морква - 1 шт
  • Чечевиця - 1 стак.
  • Олія рослинна - 2 ст. л.
  • Часник - 2 зуб.
  • Коріандр - 0,5 год.
  • Паприка солодка - 0,5 год.
  • Хмелі-сунелі - 0,5 год.
  • Перець чорний - 0,5 ч. л.
  • Сіль (за смаком)
  • Вода - 2 стак.

Час приготування: 40 хвилин

Кількість порцій: 2

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
1080 ккал

белкі57.5
р

жири32.7
р

вуглеводи141.6
р

Порції

     

ккал
540 ккал

білкі28.8
р

жири16.4
р

вуглеводи70.8
р

100 г страви

     

ккал
116.1 ккал

белкі6.2
р

жири3.5
р

вуглеводи15.2
г

 

Рецепт «Ароматна чечевиця»:

Цибуля і морква моєю, чистимо і дрібно ріжемо.

Пасеруємо овочі в рослинній олії в глибокій сковороді або товстостінній каструлі.

Наприкінці додаємо подрібнений часник.

Промиту і перебрану чечевицю викладаємо в каструлю до овочів. Чечевицю я попередньо не замочувала. Перемішуємо.

Вливаємо 2 склянки холодної води і доводимо до кипіння.

Варим під кришкою на повільному вогні, поки чечевиця не стане м'якою. Від кольору зерен залежить час приготування, червона чечевиця буде готова через 30 хвилин, зелена вариться довше. У мене була зелена, була готова через 45 хвилин.

До смаку солимо і додаємо спеції. Залишаємо томиться ще 5 хвилин.

Подаємо страву з рисом, можна, як самостійну страву, а хто хоче - з м'ясом.

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND