Знайшла цей рецепт у журналі. Тепер готую постійно цю страву. За рахунок овочів чечевиця дуже соковита, не суха. І за рахунок спецій дуже ароматна. У чечевиці багато білка і тому їй можна замінити м'ясо. Я використовую як окрему страву, а не гарнір. Але хто як хоче. Це мій перший викладений тут рецепт, не судіть суворо. Збіг знайшла один, але там спеції і методика приготування інші.
Інгредієнти для «Ароматна чечевиця»:
- Цибуля ріпчаста - 1 шт
- Морква - 1 шт
- Чечевиця - 1 стак.
- Олія рослинна - 2 ст. л.
- Часник - 2 зуб.
- Коріандр - 0,5 год.
- Паприка солодка - 0,5 год.
- Хмелі-сунелі - 0,5 год.
- Перець чорний - 0,5 ч. л.
- Сіль (за смаком)
- Вода - 2 стак.
Час приготування: 40 хвилин
Кількість порцій: 2
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
белкі57.5 |
жири32.7 |
вуглеводи141.6 |
Порції |
|||
ккал |
білкі28.8 |
жири16.4 |
вуглеводи70.8 |
100 г страви |
|||
ккал |
белкі6.2 |
жири3.5 |
вуглеводи15.2 |
Рецепт «Ароматна чечевиця»:
Цибуля і морква моєю, чистимо і дрібно ріжемо.
Пасеруємо овочі в рослинній олії в глибокій сковороді або товстостінній каструлі.
Наприкінці додаємо подрібнений часник.
Промиту і перебрану чечевицю викладаємо в каструлю до овочів. Чечевицю я попередньо не замочувала. Перемішуємо.
Вливаємо 2 склянки холодної води і доводимо до кипіння.
Варим під кришкою на повільному вогні, поки чечевиця не стане м'якою. Від кольору зерен залежить час приготування, червона чечевиця буде готова через 30 хвилин, зелена вариться довше. У мене була зелена, була готова через 45 хвилин.
До смаку солимо і додаємо спеції. Залишаємо томиться ще 5 хвилин.
Подаємо страву з рисом, можна, як самостійну страву, а хто хоче - з м'ясом.