Яскравий, з ароматом лимона і ситістю горіхів, такий рис прекрасний гарнір до риби або м'яса, але так само ситний сам по собі. Пропоную спробувати.
Інгредієнти для «Ароматний лимонний рис з горіхами»:
- Ріс (Акватика MIX) - 1 стак.
- Куркума - 1 ч. л.
- Гірчиця (насіння, зерна гірчиці) - 1 ч. л.
- Вода - 2 стак.
- Олія рослинна - 1 ст. л.
- Перець рожевий - 1 ч. л.
- Сіль (за смаком)
- Цедра лимона - 1 ст. л.
- Сік лимонний - 1 ст. л.
- Горіхи кеш'ю/Кешью - 50 г
Час приготування: 40 хвилин
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
белкі29.1 |
жири40 |
вуглеводи156.6 |
100 г страви |
|||
ккал |
белкі3.5 |
жири4.8 |
вуглеводи18.9 |
Рецепт «Ароматний лимонний рис з горіхами»:
Це потрібні нам продукти, у мене рис був відварений заздалегідь.
Я використовувала рисову суміш від компанії містраль Акватіка MIX. Випати
рис в каструлю, влити 500 мл. окропу, посолити. Відварити рис до готовності.
Горіхи я обсмажила на сухій сковороді протягом 5 хвилин. Відкласти горіхи вбік.
Розігріти в сковороді масло, обсмажити в ньому спеції (куркуму, перець, гірчицю) і додати цедру лимона. Все це прогріти протягом 5-7 хвилин.
Додати до сковороди відварений рис, перемішати.
Додати горіхи і прогріти всі разом хвилин 5, постійно перешкоджаючи.
При подачі полити соком лимона.
Рис виходить яскравим, ароматним, з пікантністю гірчиці, з кислинкою і ароматом лимона, зі смаком смажених горішків. Він цілком замінить вечерю або послужить чудовим гарніром, дуже хороший до риби.