Ароматний лимонний рис з горіхами

Яскравий, з ароматом лимона і ситістю горіхів, такий рис прекрасний гарнір до риби або м'яса, але так само ситний сам по собі. Пропоную спробувати.

Інгредієнти для «Ароматний лимонний рис з горіхами»:

  • Ріс (Акватика MIX) - 1 стак.
  • Куркума - 1 ч. л.
  • Гірчиця (насіння, зерна гірчиці) - 1 ч. л.
  • Вода - 2 стак.
  • Олія рослинна - 1 ст. л.
  • Перець рожевий - 1 ч. л.
  • Сіль (за смаком)
  • Цедра лимона - 1 ст. л.
  • Сік лимонний - 1 ст. л.
  • Горіхи кеш'ю/Кешью - 50 г

Час приготування: 40 хвилин


Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
1092.9 ккал

белкі29.1
г

жири40
г

вуглеводи156.6
р

100 г страви

     

ккал
131.7 ккал

белкі3.5
р


жири4.8
р

вуглеводи18.9
р

 

Рецепт «Ароматний лимонний рис з горіхами»:

Це потрібні нам продукти, у мене рис був відварений заздалегідь.

Я використовувала рисову суміш від компанії містраль Акватіка MIX. Випати
рис в каструлю, влити 500 мл. окропу, посолити. Відварити рис до готовності.

Горіхи я обсмажила на сухій сковороді протягом 5 хвилин. Відкласти горіхи вбік.

Розігріти в сковороді масло, обсмажити в ньому спеції (куркуму, перець, гірчицю) і додати цедру лимона. Все це прогріти протягом 5-7 хвилин.


Додати до сковороди відварений рис, перемішати.

Додати горіхи і прогріти всі разом хвилин 5, постійно перешкоджаючи.

При подачі полити соком лимона.

Рис виходить яскравим, ароматним, з пікантністю гірчиці, з кислинкою і ароматом лимона, зі смаком смажених горішків. Він цілком замінить вечерю або послужить чудовим гарніром, дуже хороший до риби.

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND