Простий суп, відмінно підходить для Великого посту. Рецепт намагалася відновити за спогадами чоловіка про бабуся супу. Вийшло чудово.
Інгредієнти для «Бабусин луковий суп»:
- Вода - 2 л
- Картопля - 3 шт
- Цибуля ріпчаста (велика) - 3 шт
- Олія рослинна (Олейна) - 30 мл
- Спеції (сіль, перець, лавровий лист) - 1 ч. л.
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
белкі12.1 |
жири20.7 |
вуглеводи104.5 |
100 г страви |
|||
ккал |
белкі0.5 |
жири0.8 |
вуглеводи4 |
Рецепт «Бабусин луковий суп»:
У каструлю налити воду, покласти сіль, спеції і довести до кипіння.
Картоплю почистити і порізати не крупно, закинути в киплячу воду.
На сковороді розігріти рослинне масло Олейна.
Цибулю почистити і нарізати напівкільцями.
Обсмажити його до золотистого кольору на сильному вогні. І відправити в суп.
Посолити до смаку або додати грибний бульйонний кубик. Поварити 3 хвилини і вимкнути суп.
Дуже смачно, якщо подати з часниковими грінками. Для цього обсмажити хліб на рослинній олії Олейна до золотистої скоринки і натерти часником.