Брюссельський суп з шампіньйонами
Ні, ні, ні... Мова не піде про брюссельську капусту! Хоча, я теж, при згадці чогось «брюссельського», відразу думаю саме про неї. На смак - це дуже смачно, вершково, оксамитово. Я б так сказала про цього супа!
Інгредієнти для «Брюссельський суп з шампіньйонами»:
- Бульйон (можна з кубика) - 1 л
- Шампіньйони - 500 г
- Цибуля ріпчаста - 2 шт
- Борошно пшеничне/Борошно - 1 ст. л.
- Вершки (10%) - 200 мл
- Яйце куряче (варене) - 2 шт
- Петрушка - до смаку
- Сіль - до смаку
- Масло вершкове - 40 г
- Спеції (чаман (пожитник))
Час приготування: 30 хвилин
Кількість порцій: 6
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви | |||
ккал | белкі125.8 | жири138.8 | вуглеводи55.9 |
Порції | |||
ккал | белкі21 | жири23.1 | вуглеводи9.3 |
100 г страви | |||
ккал | белкі6.1 | жири6.7 | вуглеводи2.7 |
Рецепт «Брюссельський суп з шампіньйонами»:
Гриби протерти паперовим рушником і прокрутити на м'ясорубці.
Цибулю дрібно нарізати і обсмажити до прозорого стану.
До цибулі додати гриби і обсмажити до випраривання рідини.
Додати борошно і чаман. Перемішати і ще трохи обсмажити. Всі ці маніпуляції можна робити відразу в каструлі з товстим дном. Я готувала в сковороді.
Залити бульйоном (у моєму випадку - перекласти в каструлю з бульйоном), посолити до смаку і проварити 3 хвилини.
Варені яйця нарізати крупно.
Додати яйця і вершки в суп. Довести до кипіння і зняти з плити.
Петрушку (або улюблену зелень) дрібно нарізати і додати при подачі. Я, так само, зварила ще одне яйце і використовувала для прикраси. Пізніше син порадив використовувати для подачі перепелині яйця. Мені ідея сподобалася. До
цього супу я насушила сухариків. Вони дуже добре підійшли сюди!