Фокачча з абрикосами

Варіантів приготування фокаччі (традиційної італійської хлібної пелюшки) величезна безліч! Фокачча буває круглою або прямокутною, тонкою або товстою (але частіше тонкою). Буває, що в тісто для фокаччі додається молоко, тоді вона виходить більш пишною; якщо не додають дріжджі, то вона виходить більш тонка і хрустка. Часто фока--у готують з начинками... Але, фокаччі бувають не тільки солоні, але і солодкі! Я хочу вам запропонувати приготувати чудову фока--у - з абрикосами! Дуже по сезону, і надзвичайно СМАЧНО! Ніжна, магка фокачча з начинкою з абрикосового джему... Готувати її досить швидко і просто, а результат - приголомшливий. Є невеликий нюанс у приготуванні - тісто виходить досить м'яким, але я розповім, як з ним треба працювати, щоб фокачча вийшла саме повітряною! Приступимо?

Інгредієнти для «Фокачча з абрикосами»:

Фокачча

  • Борошно пшеничне/Борошно - 400 г
  • Молоко - 150 мл
  • Дріжджі (свіжі) - 15 г
  • Цукор (ТМ «» Містраль «») - 50 г
  • Масло вершкове - 60 г
  • Яйце куряче - 2 шт
  • Сіль (щіпка) - 0.25 ч. л.

Починка

  • Джем абрикосовий - 120 г

Прикраса

  • Абрікос - 5 шт
  • Цукор коричневий (ТМ «» Містраль «») - 1.5 ст. л.

Час приготування: 110 хвилин


Кількість порцій: 6

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
2911.7 ккал

белкі67.5
р

жири68.6
р

вуглеводи514.6
р

Порції

     

ккал
485.3 ккал


белкі11.3
р

жири11.4
р

вуглеводи85.8
р

100 г страви

     

ккал
242.6 ккал

белки
5.6 р

жири5.7
р

вуглеводи42.9
р


 

Рецепт «Фокачча з абрикосами»:

Дріжджі розвести в теплому молоці. Не треба залишати дріжджі для бродіння - все робимо відразу!

При приготуванні цієї фокаччі будемо використовувати два види цукру. У тісто додамо дрібний коричневий цукор «Містраль» (або універсальний).

Просійте в миску борошно, додайте цукор і перемішайте.

Тепер додайте молоко з дріжджами.


Потім розтоплене вершкове масло і яйця.

Замісіть тісто за допомогою електроміксера або ложкою (значно складніше). Вимішувати необхідно до стану гладкості, 5-7 хвилин.

У підсумку тісто почне відставати від стінок миски, але вийде досить м'яким і липким - так і повинно бути!

Тепер візьміть лист пекарським папером і присипте його як слід борошном (як на фото). Візуально поділіть тісто навпіл і викладіть одну половину тесту на пергамент. Підніміть з двох-трьох сторін кінці паперу так, щоб борошно трохи припорошило тісто, після цього ви зможете легко перевернути його і розкатати скалкою.

Повинен вийти пелюш товщиною приблизно 5-7 мм. Тепер візьміть другий аркуш пекарського паперу, злегка змажте його рослинним маслом і накрийте ним розкатане коло тесту. Перенесіть на противагу. Тепер точно також поступіть з рештою половиною тесту! Важливо, щоб другий розкатаний пласт тесту був на добре присипаному борошном пергаменті, тоді ви потім без проблем його видалите! Другий корж теж накрийте аркушем злегка промасленого паперу і залиште все на 1 годину для розстійки в спокійному місці, без протягів.


Після зазначеного часу увімкніть розігріватися духовку на 170-180 градусів в режимі конвекція!
Зніміть верхній аркуш паперу з пелюшки, який знаходиться на противні (ось так будуть виглядати обидві пелюшки з тіста!)

Смажьте эту первую лепешку абрикосовым джемом (лучше всего домашним!)

Тепер зніміть верхній лист пергамента з другого коржу і акуратно руками перенесіть його, накривши їм пелюшку з джемом. Зніміть залишився аркуш пекарського паперу і злегка скріпите по краю фока--у по колу. Подушечками пальців зробіть зверху невеликі поглиблення (як це зазвичай роблять з фокакестею!)

Вимийте і як слід висушіть абрикоси. Розріжте на дольки, видаливши кісточки. Розкладіть по поверхні фокаччі. Зверху присипте все трохи коричневим цукром («Містраль») і поставте противень з фокакестею в розігріту духовку.

Запекайте 20-25 хвилин! Важливо стежити за своєю духовкою, щоб фокачча не пригоріла! Готову фока--у остудіть на ґратах і подавайте!


Вона ДУЖЕ смачна ще в злегка теплому вигляді, але і повністю охолома вона вам сподобається!



Пригощаємося!)))



До речі, таку фока--у можна приготувати і з іншими фруктами-ягодами! Зокрема, виходить дуже смачно з полуницею, думаю, що і зі зливою можна спробувати!

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND