Варіантів приготування фокаччі (традиційної італійської хлібної пелюшки) величезна безліч! Фокачча буває круглою або прямокутною, тонкою або товстою (але частіше тонкою). Буває, що в тісто для фокаччі додається молоко, тоді вона виходить більш пишною; якщо не додають дріжджі, то вона виходить більш тонка і хрустка. Часто фока--у готують з начинками... Але, фокаччі бувають не тільки солоні, але і солодкі! Я хочу вам запропонувати приготувати чудову фока--у - з абрикосами! Дуже по сезону, і надзвичайно СМАЧНО! Ніжна, магка фокачча з начинкою з абрикосового джему... Готувати її досить швидко і просто, а результат - приголомшливий. Є невеликий нюанс у приготуванні - тісто виходить досить м'яким, але я розповім, як з ним треба працювати, щоб фокачча вийшла саме повітряною! Приступимо?
Інгредієнти для «Фокачча з абрикосами»:
Фокачча
- Борошно пшеничне/Борошно - 400 г
- Молоко - 150 мл
- Дріжджі (свіжі) - 15 г
- Цукор (ТМ «» Містраль «») - 50 г
- Масло вершкове - 60 г
- Яйце куряче - 2 шт
- Сіль (щіпка) - 0.25 ч. л.
Починка
- Джем абрикосовий - 120 г
Прикраса
- Абрікос - 5 шт
- Цукор коричневий (ТМ «» Містраль «») - 1.5 ст. л.
Час приготування: 110 хвилин
Кількість порцій: 6
Харчова та енергетична цінність:
Рецепт «Фокачча з абрикосами»:
Дріжджі розвести в теплому молоці. Не треба залишати дріжджі для бродіння - все робимо відразу!
При приготуванні цієї фокаччі будемо використовувати два види цукру. У тісто додамо дрібний коричневий цукор «Містраль» (або універсальний).
Просійте в миску борошно, додайте цукор і перемішайте.
Тепер додайте молоко з дріжджами.
Потім розтоплене вершкове масло і яйця.
Замісіть тісто за допомогою електроміксера або ложкою (значно складніше). Вимішувати необхідно до стану гладкості, 5-7 хвилин.
У підсумку тісто почне відставати від стінок миски, але вийде досить м'яким і липким - так і повинно бути!
Тепер візьміть лист пекарським папером і присипте його як слід борошном (як на фото). Візуально поділіть тісто навпіл і викладіть одну половину тесту на пергамент. Підніміть з двох-трьох сторін кінці паперу так, щоб борошно трохи припорошило тісто, після цього ви зможете легко перевернути його і розкатати скалкою.
Повинен вийти пелюш товщиною приблизно 5-7 мм. Тепер візьміть другий аркуш пекарського паперу, злегка змажте його рослинним маслом і накрийте ним розкатане коло тесту. Перенесіть на противагу. Тепер точно також поступіть з рештою половиною тесту! Важливо, щоб другий розкатаний пласт тесту був на добре присипаному борошном пергаменті, тоді ви потім без проблем його видалите! Другий корж теж накрийте аркушем злегка промасленого паперу і залиште все на 1 годину для розстійки в спокійному місці, без протягів.
Після зазначеного часу увімкніть розігріватися духовку на 170-180 градусів в режимі конвекція!
Зніміть верхній аркуш паперу з пелюшки, який знаходиться на противні (ось так будуть виглядати обидві пелюшки з тіста!)
Смажьте эту первую лепешку абрикосовым джемом (лучше всего домашним!)
Тепер зніміть верхній лист пергамента з другого коржу і акуратно руками перенесіть його, накривши їм пелюшку з джемом. Зніміть залишився аркуш пекарського паперу і злегка скріпите по краю фока--у по колу. Подушечками пальців зробіть зверху невеликі поглиблення (як це зазвичай роблять з фокакестею!)
Вимийте і як слід висушіть абрикоси. Розріжте на дольки, видаливши кісточки. Розкладіть по поверхні фокаччі. Зверху присипте все трохи коричневим цукром («Містраль») і поставте противень з фокакестею в розігріту духовку.
Запекайте 20-25 хвилин! Важливо стежити за своєю духовкою, щоб фокачча не пригоріла! Готову фока--у остудіть на ґратах і подавайте!
Вона ДУЖЕ смачна ще в злегка теплому вигляді, але і повністю охолома вона вам сподобається!
Пригощаємося!)))
До речі, таку фока--у можна приготувати і з іншими фруктами-ягодами! Зокрема, виходить дуже смачно з полуницею, думаю, що і зі зливою можна спробувати!