Фунчоза з грибами та овочами
Я обожнюю фунчозу в будь-якому вигляді і хочу поділитися цим рецептиком з тими, хто постить і любить гостру їжу, а заодно взяти участь у конкурсі «Постимося з Moulinex».
Інгредієнти для «Фунчоза з грибами та овочами»:
- Лапша (рисова - фунчоза) - 100 г
- Шампіньйони - 200 г
- Цибуля ріпчаста - 2 шт
- Морква - 1 шт
- Редька (зелена) - 100 г
- Часник - 3 зуб.
- Соєвий соус - 2 ст. л.
- Уксус (3%) - 1 ст. л.
- Цукор - 1 ст. л.
- Перець червоний пекучий
- Сіль
- Олія рослинна - 70 мл
- Кінза
Час приготування: 60 хвилин
Кількість порцій: 4
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви | |||
ккал | белкі23.1 | жири62.8 | вуглеводи99.1 |
Порції | |||
ккал | белки | жири15.7 | вуглеводи24.8 |
100 г страви | |||
ккал | белки | жири7.6 | вуглеводи11.9 |
Рецепт «Фунчоза з грибами та овочами»:
Це необхідний набір продуктів.
Фунчозу відварюємо 1 хвилину в окропі.
Зливаємо на дуршлаг, промиваємо окропом.
Відварюємо протягом 10 хвилин гриби.
Нарізаємо півкільцями цибулю.
Нарізаймо соломкою (по-корейськи) редьку і моркву.
Ріжемо дольками гриби.
Пережарюємо гриби на рослинній олії до золотистої корочки, додаємо цибулю, підруменюємо.
Додаємо моркву і редьку, пережарюємо.
Видавлюємо часник, додаємо соєвий соус, оцет, сіль, гіркий перець, цукор.
Протушуємо суміш близько 5 хвилин.
Викладаємо овочево-грибну суміш на фунчозу.
Посипаємо зеленню кінзи. І відразу подаємо гарячим. При відсутності рисової локшини можна замінити звичайною.
Цей рецепт - учасник акції «Готуємо разом - кулінарний тиждень». Обговорення приготування на форумі: http://forum.povarenok.ru/viewtopic.php?t=4450