Гарбузовий пиріг
Начебто нічого особливого, але виявився дуже смачним. З чаєм або молоком просто супер!
Інгредієнти для «Гарбузовий пиріг»:
- Гарбуз (натертий) - 0,5 л
- Олія рослинна - 4 ст. л.
- Яйце куряче - 2 шт
- Цукор - 1 стак.
- Сіль - 1 ч. л.
- Дріжджі (свіжі) - 25 г
- Борошно пшеничне/Борошно (скільки візьме тісто)
- Мак (кондитерський) - 2 ст. л.
- Горіхи (будь-які) - 1 ст. л.
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви | |||
ккал | белкі39 | жири93.4 | вуглеводи253.8 |
100 г страви | |||
ккал | белкі8 | жири19.1 | вуглеводи51.8 |
Рецепт «Гарбузовий пиріг»:
Ось такі продукти нам знадобляться. Тут немає тільки маку, тому що я вирішила використовувати його в останній момент.
Гарбуз натерти на дрібній терці і проварити на слабкому вогні. Остудити.
У тепле гарбузове пюре додати масло, яйця, сіль і цукор. Добре перемішати.
Розкришити дріжджі.
По частинах всинати борошно, кожен раз перемішуючи, поки не вийде м'яке, податливе тісто.
Покласти тісто в каструлю, накрити рушником і прибрати в тепле місце. Тісто має збільшитися в обсязі в 2 рази.
Готове тісто викласти на стіл, злегка обміняти і розділити на 4 частини. Розкатати одну частину в коло і покласти на змащений жиром противень.
Змастити розм'якшеним маслом і посипати маком.
Розкатати другу частину, покласти на пиріг, змастити маслом і посипати горіхами. Потім розкатати третю частину, укласти на пиріг, змастити маслом і посипати маком. Четверту частину розкатати і покласти на пиріг.
Зробити надрізи від центру, але не доходячи трохи до країв пирога.
Кожен трикутник вивернути вниз на себе і потім від себе до центру пирога. Надати пирогу акуратну форму.
Поставити в духовку, нагріту до 200 * С. Хвилин через 10 температуру знизити до 180 * С. Випікати до готовності. У мене він пекся десь хвилин 30-35. Приємного чаювання!!!