Гарбузово-бананове суфле

Лежала, лежала величезний гарбуз у мене в коморі, але прийшла і її черга. Рецепт взято з сайту Koolinar, за що велике спасибі користувачеві Tatianowna. Суфле дуже смачне, ніжне, з легкою банановою ноткою, з прошарком зі стиглого ківі, ммммммм, заходьте на шматочок, часту!

Інгредієнти для «Гарбузово-бананове суфле»:

  • Гарбуз - 400 г
  • Банан - 2 шт
  • Лимон - 1 шт
  • Цукор - 2/3 стак.
  • Желатін - 15 г
  • Ківі - 1 шт

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
2365.8 ккал


белкі30.2
р

жири2.7
р

вуглеводи574.6
р

100 г страви

     

ккал
162 ккал

белкі2.1
г

жири0.2
р


вуглеводи39.4
р

 

Рецепт «Гарбузово-бананове суфле»:

Гарбуз порізати кубиками, викласти в глибокий посуд, придатний для мікрохвильовки, засипати зверху цукром, вичавити туди ж сік одного лимона і поставити в мікрохвильовку до розм'якшення. Все залежить від мікрохвильовки і від самої гарбуза (у мене чомусь довго не хотіла пом'якшуватися), але приблизно 5-6 хвилин при повній потужності і десь 10-15 хвилин при потужності 60-70%.

Потім сік, що виділився з гарбуза злити в посуд, до гарбуза кружечками нарізати банан і ще на 4 хвилини в мікрохвильовку. В остиглому соку замочити желатин.

Готові гарбуз і банан охолодити і подрібнити блендером до пюреподібного стану. Розбухлий желатин підігріти на водяній лазні до повного розчинення і з'єднати з гарбузово-банановим пюре. Поставити в холодильник до повного охолодження, але не застивання.

Нашу охолоджену, злегка застигаючу масу збиваємо міксером на великій швидкості до суфлешного стану.

Беремо форму (у мене була звичайна тефлонова форма для кексів), виливаємо в неї половину маси, викладаємо шматочки очищеного киві і заливаємо масою, що залишилася. У холодильник до повного застивання. Після застивання дно форми на кілька секунд опустити в гарячу воду і потім суфле перевернути на страву. Приємного апетиту!


Взагалі, робити суфле не складно і не довго, довше, по-моєму, я друкувала рецепт.

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND