Йогуртовий соус - легка і корисна заправка для салатів, прекрасна альтернатива майонезу, а за своїми смаковими якостями - анітрохи йому не поступається! Готується швидко і просто, буквально за 5 хвилин. Можна приготувати безпосередньо перед тим, як заправити салат, а можна заздалегідь, за кілька годин - і зберігати в прохолодному місці. Підходить для дієтичного і вегетаріанського харчування. Будьте красиві і здорові!
Інгредієнти для «Йогуртовий салатний соус»:
- Йогурт (натуральний) - 150 г
- Олія оливкова (або інша рослинна) - 3 ст. л.
- Оцет (білий бальзамічний або яблучний) - 1,5 ст. л.
- Часник - 1-2 зуб.
- Спеції (салатні трави, сіль, перець - за смаком)
- Гірчиця - 1-2 ч. л.
- Мед (або кленовий сироп) - 0,5 ч. л.
Час приготування: 5 хвилин
Кількість порцій: 4
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
белки |
жири52.4 |
вуглеводи36 |
Порції |
|||
ккал |
белкі1.4 |
жири13.1 |
вуглеводи9 |
100 г страви |
|||
ккал |
белкі2.3 |
жири21 |
вуглеводи14.4 |
Рецепт «Йогуртовий салатний соус»:
Оцет перемішати з маслом, медом, травами, перцем,
Додати пропущений через давилку часник,
Йогурт
І гірчицю.
Добре перемішати до однорідного стану і посолити до смаку.
Приємного апетиту!