Йогуртовий салатний соус

Йогуртовий соус - легка і корисна заправка для салатів, прекрасна альтернатива майонезу, а за своїми смаковими якостями - анітрохи йому не поступається! Готується швидко і просто, буквально за 5 хвилин. Можна приготувати безпосередньо перед тим, як заправити салат, а можна заздалегідь, за кілька годин - і зберігати в прохолодному місці. Підходить для дієтичного і вегетаріанського харчування. Будьте красиві і здорові!

Інгредієнти для «Йогуртовий салатний соус»:

  • Йогурт (натуральний) - 150 г
  • Олія оливкова (або інша рослинна) - 3 ст. л.
  • Оцет (білий бальзамічний або яблучний) - 1,5 ст. л.
  • Часник - 1-2 зуб.
  • Спеції (салатні трави, сіль, перець - за смаком)
  • Гірчиця - 1-2 ч. л.
  • Мед (або кленовий сироп) - 0,5 ч. л.

Час приготування: 5 хвилин


Кількість порцій: 4

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
637.2 ккал

белки
5.7 р

жири52.4
р

вуглеводи36
г

Порції

     

ккал
159.3 ккал


белкі1.4
р

жири13.1
г

вуглеводи9
г

100 г страви

     

ккал
254.9 ккал

белкі2.3
р

жири21
г

вуглеводи14.4
р


Рецепт «Йогуртовий салатний соус»:

Оцет перемішати з маслом, медом, травами, перцем,

Додати пропущений через давилку часник,

Йогурт

І гірчицю.

Добре перемішати до однорідного стану і посолити до смаку.


Приємного апетиту!

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND