Кабачкове суфле в рожевому соусі

Soufflé à la sauce rose. Хочу поділитися з вами рецептом смачного, повітряного суфле, смак якого доповнює рожевий, ароматний соус.

Інгредієнти для «Кабачкове суфле в рожевому соусі»:

Суфле

  • Кабачок - 1 кг
  • Масло вершкове - 40 г
  • Борошно пшеничне/Борошно - 30 г
  • Молоко - 200 мл
  • Яйце куряче - 3 шт
  • Сир твердий - 60 г
  • Сіль - 1 ч. л.
  • Перець чорний - 1 щепіт.

Соус

  • Помідор - 2 шт
  • Цибуля-шалот - 1 шт
  • Сметана - 250 г
  • Сіль - 1 трісок.
  • Перець чорний - 1 щепіт.

Час приготування: 120 хвилин

Кількість порцій: 6

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
1652.5 ккал

белкі58
г

жири109.1
р

вуглеводи86.9
р

Порції

     

ккал
275.4 ккал

белки
9.7 р

жири18.2
р

вуглеводи14.5
р

100 г страви

     

ккал
80.6 ккал

белки
2.8 р

жири5.3
р

вуглеводи4.2
г

 

Рецепт «Кабачкове суфле в рожевому соусі»:

Готуємо всі інгредієнти.

Кабачки натерти на терці, посолити і залишити хвилин на 20, що б вони виділили максимум рідини.

Віджимаємо їх добре від рідини. Розтоплюємо 20гр. вершкового масла на сковороді і обсмажуємо в ньому наші віджаті кабачки близько 7-8 хвилин.

Відокремлюємо жовтки від білків. Нарізаємо помідори і цибулю.

Готуємо заливку-загусник («un roux» як кажуть французи) У каструльці розтоплюємо 20гр. вершкового масла.

Висипаємо в нього борошно.

Наливаємо повільним струменем молоко і вимішуємо вінчиком. Потім вливаємо туди жовтки.

Тепер змішуємо цю заливку з кабачками.

Збиваємо білки з тріскою солі в густу піну. І повільно втручаємо в кабачкову масу.

Висипаємо в змащену сл. маслом форму і випікаємо на водяній лазні при 150 градусах близько 20 - 25хвилини.

Для соусу, кладемо цибулю і томати в каструльку, солимо, перчим. Наливаємо 100 мл. води і відварюємо на повільному вогні 7-8 хвилин.

Подрібнюємо блендером і додаємо сметану.

Дістаємо суфле і перед тим як виймати з форми даємо йому постояти 10 хвилин. Тим часом піднімаємо температуру в духовці до 240 градусів. Суфле перекладам (перетравлюємо) в іншу форму, заливаємо нашим рожевим соусом, посипаємо тертим сиром і ставимо в духовку на 20 хвилин.

Наше суфле готове, подаємо до столу гарячим.

Приємного апетиту!

А так суфле виглядає в журналі, звідки я і запозичила цей смачний рецепт.