Soufflé à la sauce rose. Хочу поділитися з вами рецептом смачного, повітряного суфле, смак якого доповнює рожевий, ароматний соус.
Інгредієнти для «Кабачкове суфле в рожевому соусі»:
Суфле
- Кабачок - 1 кг
- Масло вершкове - 40 г
- Борошно пшеничне/Борошно - 30 г
- Молоко - 200 мл
- Яйце куряче - 3 шт
- Сир твердий - 60 г
- Сіль - 1 ч. л.
- Перець чорний - 1 щепіт.
Соус
- Помідор - 2 шт
- Цибуля-шалот - 1 шт
- Сметана - 250 г
- Сіль - 1 трісок.
- Перець чорний - 1 щепіт.
Час приготування: 120 хвилин
Кількість порцій: 6
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
белкі58 |
жири109.1 |
вуглеводи86.9 |
Порції |
|||
ккал |
белки |
жири18.2 |
вуглеводи14.5 |
100 г страви |
|||
ккал |
белки |
жири5.3 |
вуглеводи4.2 |
Рецепт «Кабачкове суфле в рожевому соусі»:
Готуємо всі інгредієнти.
Кабачки натерти на терці, посолити і залишити хвилин на 20, що б вони виділили максимум рідини.
Віджимаємо їх добре від рідини. Розтоплюємо 20гр. вершкового масла на сковороді і обсмажуємо в ньому наші віджаті кабачки близько 7-8 хвилин.
Відокремлюємо жовтки від білків. Нарізаємо помідори і цибулю.
Готуємо заливку-загусник («un roux» як кажуть французи) У каструльці розтоплюємо 20гр. вершкового масла.
Висипаємо в нього борошно.
Наливаємо повільним струменем молоко і вимішуємо вінчиком. Потім вливаємо туди жовтки.
Тепер змішуємо цю заливку з кабачками.
Збиваємо білки з тріскою солі в густу піну. І повільно втручаємо в кабачкову масу.
Висипаємо в змащену сл. маслом форму і випікаємо на водяній лазні при 150 градусах близько 20 - 25хвилини.
Для соусу, кладемо цибулю і томати в каструльку, солимо, перчим. Наливаємо 100 мл. води і відварюємо на повільному вогні 7-8 хвилин.
Подрібнюємо блендером і додаємо сметану.
Дістаємо суфле і перед тим як виймати з форми даємо йому постояти 10 хвилин. Тим часом піднімаємо температуру в духовці до 240 градусів. Суфле перекладам (перетравлюємо) в іншу форму, заливаємо нашим рожевим соусом, посипаємо тертим сиром і ставимо в духовку на 20 хвилин.
Наше суфле готове, подаємо до столу гарячим.
Приємного апетиту!
А так суфле виглядає в журналі, звідки я і запозичила цей смачний рецепт.