Кабоб-роган, або суприто. Чудова повсякденна страва. Готується (просто) звичайно в казані, але я зробив у сковорідці і каструлі.
Інгредієнти для «Кабоб-роган або Супріто»:
- Яловичина (або баранина) - 1 кг
- Олія соняшникова (або курдюк) - 120 г
- Картопля - 600 г
- Цибуля ріпчаста (не великих) - 5 шт
- Помідор (у мене було пюре) - 3 ст. л.
- Зіра (можна менше) - 2 ч. л.
- Аркуш лавровий - 2 шт
- Перець запашний (Я молол у ступці, він і запашніший і злий.) - 1 ч.
- Кінза - 1 пуч.
Час приготування: 60 хвилин
Кількість порцій: 6
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
белкі208.9 |
жири245.5 |
вуглеводи164 |
Порції |
|||
ккал |
белки |
жири40.9 |
вуглеводи27.3 |
100 г страви |
|||
ккал |
белкі9.5 |
жири11.1 |
вуглеводи7.4 |
Рецепт «Кабоб-роган або Супріто»:
Картоплю нарізаємо великими шматками і обсмажуємо (я б сказав фритюрим) на великому кол-ві соняшникової олії.
Смажимо м'ясо (тут переважно м'ясо з кісточками, ребришки або тазостегновий суглоб) М'ясо обсмажуємо при частому завадженні.
Після чого до нього додаємо багато цибулі, порізаної півкільцями
(на 1кг, 500гр цибулі)
Наприкінці обсмажування додаємо чорний перець, зіру і м'яті томати або томатну пасту, але пам'ятайте її потрібно менше, перемішуємо і додаємо окропу і перевіряємо бульйон на кислоту. Гасимо приблизно хвилин тридцять. (це я робив у каструлі)
Якщо вийшло кисло, то додаємо цукру (до смаку). Додаємо картоплю, лавровий лист і томимо ще 30 хвилин. Наприкінці, на готові порції додаємо кіндзу. Найкраще подавати з лепешкою з прісного тіста.
Підсумок