Кальмари китайською

Улюблена страва мого сімейства. Як тільки вдома з'являються кальмари - всі в один голос кричать: «Хочемо по-китайськи!». Дуже смачненькі виходять кальмарчики, як гаряча страва, так і холодна (мені холодні подобаються набагато більше!).

Інгредієнти для «Кальмари по-китайськи»:

  • Кальмар - 1 кг
  • Цибуля ріпчаста - 2 шт
  • Часник - 3-4 зуб.
  • Соєвий соус - 2 ст. л.
  • Цукор - 2 год.
  • Олія рослинна (для смаження)
  • Сіль (за смаком)
  • Перець чорний (за смаком)

Час приготування: 30 хвилин


Кількість порцій: 6

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
1264.4 ккал

белкі188.1
р

жири22.4
р

вуглеводи80.8
р

Порції

     

ккал
210.7 ккал


белкі31.4
р

жири3.7
р

вуглеводи13.5
г

100 г страви

     

ккал
99.6 ккал

белки
14.8 р

жири1.8
р

вуглеводи6.4
р


Рецепт «Кальмари по-китайськи»:

Беремо цих смачних «гидот», кладемо, щоб розморозилися (якщо потрібно).

Здійснюємо подвиг - чистимо цих «тварів»)))

Опускаємо тушки на 1-2 хвилини в киплячу воду, дістаємо, даємо збігти воді

Беремо інші продукти. Цибуля, часник - чистимо.

Цибулю порізати півкільцями


Затишні кальмари порізати соломкою (або колечками, у мене були кальмарчики дуже вже великі)

На сковороді оскаржуємо цибулю до золотистого кольору

Додаємо кальмари, перемішуємо, обсмажуємо все разом ще 1 хвилинку

Додаємо цукор, перемішуємо, соєвий соус, сіль, перець (якщо потрібен), знову перемішуємо. Робимо це все дуже швидко і на великому вогні.

Смажимо ще 1-2 хвилини і знімаємо з плити.


Видавлюємо часник, перемішуємо.

Перекладаємо в салатницю, прикрашаємо і їмо, якщо залишаться - а швидше за все - ні, то гостилі кальмарчики з'їдаються ще швидше)))

Приємного апетиту!!!

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND