Улюблена страва мого сімейства. Як тільки вдома з'являються кальмари - всі в один голос кричать: «Хочемо по-китайськи!». Дуже смачненькі виходять кальмарчики, як гаряча страва, так і холодна (мені холодні подобаються набагато більше!).
Інгредієнти для «Кальмари по-китайськи»:
- Кальмар - 1 кг
- Цибуля ріпчаста - 2 шт
- Часник - 3-4 зуб.
- Соєвий соус - 2 ст. л.
- Цукор - 2 год.
- Олія рослинна (для смаження)
- Сіль (за смаком)
- Перець чорний (за смаком)
Час приготування: 30 хвилин
Кількість порцій: 6
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
белкі188.1 |
жири22.4 |
вуглеводи80.8 |
Порції |
|||
ккал |
белкі31.4 |
жири3.7 |
вуглеводи13.5 |
100 г страви |
|||
ккал |
белки |
жири1.8 |
вуглеводи6.4 |
Рецепт «Кальмари по-китайськи»:
Беремо цих смачних «гидот», кладемо, щоб розморозилися (якщо потрібно).
Здійснюємо подвиг - чистимо цих «тварів»)))
Опускаємо тушки на 1-2 хвилини в киплячу воду, дістаємо, даємо збігти воді
Беремо інші продукти. Цибуля, часник - чистимо.
Цибулю порізати півкільцями
Затишні кальмари порізати соломкою (або колечками, у мене були кальмарчики дуже вже великі)
На сковороді оскаржуємо цибулю до золотистого кольору
Додаємо кальмари, перемішуємо, обсмажуємо все разом ще 1 хвилинку
Додаємо цукор, перемішуємо, соєвий соус, сіль, перець (якщо потрібен), знову перемішуємо. Робимо це все дуже швидко і на великому вогні.
Смажимо ще 1-2 хвилини і знімаємо з плити.
Видавлюємо часник, перемішуємо.
Перекладаємо в салатницю, прикрашаємо і їмо, якщо залишаться - а швидше за все - ні, то гостилі кальмарчики з'їдаються ще швидше)))
Приємного апетиту!!!