Каррі хліб з насінням гарбуза

Ароматний і пікантний хлібушок, який більше схожий на лаваш. Добре підійде до супу або намастить щось смачне.

Інгредієнти для «Каррі хліб з насінням гарбуза»:

  • Борошно пшеничне/Борошно - 400 г
  • Насіння гарбузове - 2 міськст.
  • Паприка солодка (порошок) - 1 ст. л.
  • Каррі (порошок) - 1 ст. л.
  • Куркума (порошок) - 1 ст. л.
  • Сметана - 3 ст. л.
  • Вода (тепла) - 100 мл
  • Дріжджі (сухі) - 5 г
  • Цукор - 1 ст. л.
  • Сіль - 1/2 ч.

Час приготування: 70 хвилин

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
2091.6 ккал

белкі62.5
р

жири52.9
р

вуглеводи339.1
г

100 г страви

     

ккал
294.6 ккал

белкі8.8
р

жири7.5
р

вуглеводи47.8
р

 

Рецепт «Каррі хліб з насінням гарбуза»:



Включаємо режим Великого кухаря і починаємо творити магію!

На цьому етапі вводимо дріжджі. В оригіналі рецепта дріжджі просто додають в борошно, не активуючи, що зробила і я.
Отже, в борошно додаємо дріжджі, каррі, паприку, сіль і цукор. Всі перемішуємо

Далі додаємо сметану і воду і починаємо місити тісто

Коли тісто починає формуватися, додаємо насіння гарбуза і починаємо вимішувати тісто

Коли тісто стало однорідним, кладемо його в чистий посуд, накриваємо рушником і залишаємо пожити своїм життям при кімнатній температурі на 30 хвилин

Далі дістаємо тісто і обмінаємо. Ось такого насиченого кольору воно стало

Надаємо нашому хлібу форму (краще робити сплющену, щоб краще пропеклося) і робимо насічки

Викладаємо на противір, застелений пекарським папером, і накриваємо рушником на хвилин 10. Тим часом вмикаємо духовку на 180 градусів

Ось так виглядає відпочивальник. Відправляємо в духовку на 30 хвилин. Витягуємо і насолоджуємося запахами і смаком хліба.

Я робила хліб так само і з «активованими» дріжджами, але результат практично не зміна
Хліб виходить м'яким з хрусткою корочкою.

Приємного апетиту