Ароматний і пікантний хлібушок, який більше схожий на лаваш. Добре підійде до супу або намастить щось смачне.
Інгредієнти для «Каррі хліб з насінням гарбуза»:
- Борошно пшеничне/Борошно - 400 г
- Насіння гарбузове - 2 міськст.
- Паприка солодка (порошок) - 1 ст. л.
- Каррі (порошок) - 1 ст. л.
- Куркума (порошок) - 1 ст. л.
- Сметана - 3 ст. л.
- Вода (тепла) - 100 мл
- Дріжджі (сухі) - 5 г
- Цукор - 1 ст. л.
- Сіль - 1/2 ч.
Час приготування: 70 хвилин
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
|
ккал |
белкі62.5 |
жири52.9 |
вуглеводи339.1 |
100 г страви |
|||
|
ккал |
белкі8.8 |
жири7.5 |
вуглеводи47.8 |
Рецепт «Каррі хліб з насінням гарбуза»:
Включаємо режим Великого кухаря і починаємо творити магію!
На цьому етапі вводимо дріжджі. В оригіналі рецепта дріжджі просто додають в борошно, не активуючи, що зробила і я.
Отже, в борошно додаємо дріжджі, каррі, паприку, сіль і цукор. Всі перемішуємо
Далі додаємо сметану і воду і починаємо місити тісто
Коли тісто починає формуватися, додаємо насіння гарбуза і починаємо вимішувати тісто
Коли тісто стало однорідним, кладемо його в чистий посуд, накриваємо рушником і залишаємо пожити своїм життям при кімнатній температурі на 30 хвилин
Далі дістаємо тісто і обмінаємо. Ось такого насиченого кольору воно стало
Надаємо нашому хлібу форму (краще робити сплющену, щоб краще пропеклося) і робимо насічки
Викладаємо на противір, застелений пекарським папером, і накриваємо рушником на хвилин 10. Тим часом вмикаємо духовку на 180 градусів
Ось так виглядає відпочивальник. Відправляємо в духовку на 30 хвилин. Витягуємо і насолоджуємося запахами і смаком хліба.
Я робила хліб так само і з «активованими» дріжджами, але результат практично не зміна
Хліб виходить м'яким з хрусткою корочкою.
Приємного апетиту
