Картопля з баклажанами
Дуже смачна страва, типу «спекотна». Можна готувати на кожен день, можна на свята. Для любителів картоплі та баклажанчиків.
Інгредієнти для «Картопля з баклажанами»:
- Картопля (приблизно) - 1 кг
- Баклажан (великі) - 2-3 шт
- Помідор (великі (середні)) - 2-3 шт
- Цибуля ріпчаста (великі (середні)) - 1-2 шт
- Часник
- Зелень
- Приправа
- Олія рослинна
- Сіль
Час приготування: 60 хвилин
Кількість порцій: 6
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви | |||
ккал | белкі26.1 | жири2.1 | вуглеводи545.4 |
Порції | |||
ккал | белкі4.4 | жири0.4 | вуглеводи90.9 |
100 г страви | |||
ккал | белкі1.4 | жири0.1 | вуглеводи28.4 |
Рецепт «Картопля з баклажанами»:
Баклажани очистити від шкірки, нарізати кубиками (розмір приблизно 1 * 1 см, можна більше). Цибулю дрібно нарізати. Помідори ошпарити окропом, очистити від шкіряці і теж нарізати кубиками. Картоплю очистити і нарізати дольками. Беремо глибоку сковороду або казан, наливаємо олію, розігріваємо і виклдуємо баклажани. Постійно перешкоджаючи, доводимо до золотистого кольору. Додаємо цибулю, обсмажуємо теж до золотистого кольору. Додаємо помідори, солимо, перчим і гасимо приблизно 5 хвилин. Додаємо до овочів картоплю, заливаємо водою, доводимо до кипіння, солимо і перчим, можна додати будь-які приправи, які Ви любите (кріп, петрушка, базилік, орегано, естрогон). Гасимо до готовності картоплі. Наприкінці додати подрібнений часник. При подачі прикрасити зеленню. Приємного апетиту!