Якщо ви п'єте натуральну каву, то у вас напевно залишається кавова гуща. Можна, звичайно, погадати на ній... Але я пропоную більш раціональне застосування їй - це печиво з вівсяними пластівцями!
Інгредієнти для «Кавово-вівсяне печиво»:
- Пластівці вівсяні - 1/2 стак.
- Борошно пшеничне/Борошно - 200 г
- Сіль (тріска)
- Яйце куряче - 1 шт
- Масло вершкове - 100 г
- Кава натуральна (гуща) - 2 ст. л.
- Цукор (для обсипання печива) - 1 стак.
- Розпушувач тесту - 1/2 ч. л.
- Кориця - 1/2 ч.
- Кардамон - 1/2 ч.
- Зерно (кавове - на прикрасу)
Рецепт «Кавово-вівсяне печиво»:
Для приготування цього печива я використовувала вівсяні пластівці «Геркулес» від «Містраль»
Геркулес залити окропом і залишити для набухання на 20 хв., зайву воду злити
Подрібнити геркулес блендером
У борошно додати кавову гущу
Тепер додати подрібнений геркулес, сіль, розпушувач, яйце, спеції і влити розтоплене масло
Замісити тісто. Воно досить м'яке, але до рук не липне.
Звертаю вашу увагу на те, що цукор в тісто я не кладу. Я потім готові печива обвалюю в цукрі. Якщо ви вважаєте, що вам так буде несмачно, додайте в тісто 1/2 склянки цукру
З тіста скатати невеликі кульки, злегка приплюснути їх і втиснути по кілька кавових зерен
Готові печива помістити в розігріту до 180 градусів духовку. Пекти близько 10-12 хвилин
Гарячі печива прямо з противня скинути в цукор і обваляти. Це важливо - якщо печива хоч трішки охолонуть, то цукор до них не прилипне.
Печива темні за кольором, тому я обваляла їх у білому цукрі
Ось такі чудові ароматні печиво виходять. Вони смачні і з кавою, і з гарячим шоколадом. Їх можна навіть подати до коньяку на аперитиві