Кавово-вівсяне печиво

Якщо ви п'єте натуральну каву, то у вас напевно залишається кавова гуща. Можна, звичайно, погадати на ній... Але я пропоную більш раціональне застосування їй - це печиво з вівсяними пластівцями!

Інгредієнти для «Кавово-вівсяне печиво»:

  • Пластівці вівсяні - 1/2 стак.
  • Борошно пшеничне/Борошно - 200 г
  • Сіль (тріска)
  • Яйце куряче - 1 шт
  • Масло вершкове - 100 г
  • Кава натуральна (гуща) - 2 ст. л.
  • Цукор (для обсипання печива) - 1 стак.
  • Розпушувач тесту - 1/2 ч. л.
  • Кориця - 1/2 ч.
  • Кардамон - 1/2 ч.
  • Зерно (кавове - на прикрасу)

 


Рецепт «Кавово-вівсяне печиво»:

Для приготування цього печива я використовувала вівсяні пластівці «Геркулес» від «Містраль»

Геркулес залити окропом і залишити для набухання на 20 хв., зайву воду злити

Подрібнити геркулес блендером

У борошно додати кавову гущу

Тепер додати подрібнений геркулес, сіль, розпушувач, яйце, спеції і влити розтоплене масло

Замісити тісто. Воно досить м'яке, але до рук не липне.

Звертаю вашу увагу на те, що цукор в тісто я не кладу. Я потім готові печива обвалюю в цукрі. Якщо ви вважаєте, що вам так буде несмачно, додайте в тісто 1/2 склянки цукру


З тіста скатати невеликі кульки, злегка приплюснути їх і втиснути по кілька кавових зерен

Готові печива помістити в розігріту до 180 градусів духовку. Пекти близько 10-12 хвилин

Гарячі печива прямо з противня скинути в цукор і обваляти. Це важливо - якщо печива хоч трішки охолонуть, то цукор до них не прилипне.


Печива темні за кольором, тому я обваляла їх у білому цукрі

Ось такі чудові ароматні печиво виходять. Вони смачні і з кавою, і з гарячим шоколадом. Їх можна навіть подати до коньяку на аперитиві

 

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND