Цвітна капуста з яйцем і сиром запікається в духовці. Страва виходить здоровою і ситною. До речі, воно підходить дітям і майбутнім мамам. У цю пісну страву можна додати улюблені подрібнені горішки.
Опис приготування:
Кольорова капуста з яйцем і сиром хороша для гарніру. І все ж мені подобається ця страва їсти без доповнень. Виходить відмінна запіканка. Цвітна капуста всередині залишається соковитою і м'якою, а зовні виходить хрустка сирна корочка. Це блюдо добре і наступного дня. До того ж, воно - бюджетне. Сир можна використовувати будь-який, ваш коханий. За таким же простим рецептом можна готувати і броколі.
Готову страву можна прикрасити рубаною зеленню або подрібненими смаженими горішками.
Отже, розповідаю і показую, як приготувати кольорову капусту з яйцем і сиром.
Призначення: На обід/На вечеряний Основний
інгредієнт:Овочі/Капуста/Молочні продукти/Сир/Яйця/Цвітна капуста
Блюдо: Гарячі страви
Інгредієнти:
- Кольорова капуста - 1 Штука (качан)
- Яйця - 3 Штуки
- Сир - 150 Грам
- Молоко або вершки - 3-4 Ст. ложок
- Сіль - До смаку
- Олія рослинна - 1-2 Ст. ложок
Кількість порцій: 3-4
Як приготувати «» Цвітна капуста з яйцем і сиром «»
1. Кольорову капусту розберіть на суцвіття, промийте. Складіть у каструлю і залийте водою. Додайте сіль, варите протягом 10 хвилин. Потім рідину злійте, залийте капусту холодною водою і знову злийте.
2. Сир натріть на дрібній терці.
3. Яйця збийте вінчиком, додайте молоко або вершки, трохи солі і тертий сир. Перемішайте суміш до однорідної маси.
4. Протипригарну форму змажте маслом. Викладіть у неї кольорову капусту суцвіттями вгору, залийте сумішшю з яєць, сиру та молока (вершків).
5. Форму відправляйте в розігріту духовку. Випікайте кольорову капусту з яйцем і сиром протягом 20 хвилин при температурі 180 градусів.
