Коричневий рис з лимонним ароматом
Гарнір з коричневого рису з приємним лимонно-трав'яним ароматом. Готувати дуже просто і швидко. Можна подавати і як самостійну страву. Я пропоную пісний варіант:)
Інгредієнти для «Коричневий рис з лимонним ароматом»:
- Вершки (у мене сухі соєві, якщо страва не для посту, можна взяти звичайні 10% в кількості 100 мл) - 2 ст. л.
- Часник - 2 зуб.
- Лимон - 1 шт
- Цибуля ріпчаста (середнього розміру) - 1 шт
- Рис коричневий - 1 стак.
- Олія рослинна
- Базилік (сушений)
- Майоран (сушений)
Час приготування: 30 хвилин
Кількість порцій: 2
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви | |||
ккал | белки | жири24.6 | вуглеводи81.7 |
Порції | |||
ккал | белки | жири12.3 | вуглеводи40.9 |
100 г страви | |||
ккал | белкі2.3 | жири4.8 | вуглеводи16 |
Рецепт «Коричневий рис з лимонним ароматом»:
На жаль, не дуже добре вийшли покрокові фото, але рецепт дуже простий, все буде зрозуміло і без них) .
Рис ретельно промиваємо.
Цибулю і часник нарізаємо дрібними кубиками і обсмажуємо на сковороді з розігрітою рослинною олією (соняшниковою або оливковою) до напівпрозорості цибулі.
Висипаємо на сковороду рис, перемішуємо, закриваємо кришкою і тримаємо на середньому вогні буквально пару хвилин. Потім починаємо поступово додавати окріп, невеликими порціями (приблизно половник). Кожну наступну порцію додаємо після того, як рис ввібрає попередню. Не забуваємо посолити в процесе.2
столові ложки соєвих вершків розчиняємо в 6 ложках води, додаємо цедру лимона і сік.
Коли рис буде майже готовий, виливаємо в нього цю суміш, добре перемішуємо і приправляємо сушеними травами (у мене базилік і майоран).
Вимикаємо плиту, ще кілька хвилин тримаємо під кришкою і можна подавати.
Приємного апетиту!)))