Власне, котлети готуються абсолютно звичайним способом. Але в звичайному криється і не зовсім звичайне. Кожна котлета містить всередині себе родзинку, тобто помідорінку. Це додає певну пікантність з точки зору форми та нотку смаку в частині змісту. Черрі бажано вибирати некрупні і стиглі в міру, не переспілі, щоб вони всередині м'ясного футляра зуміли зберегти бадьору форму.
Інгредієнти для «Котлети домашні з помідорами черрі»:
- Фарш м'ясної - 1 кг
- Цибуля ріпчаста - 2 шт
- Часник - 6 зуб.
- Кінза (невеликий) - 1 пуч.
- Батон - 300 г
- Вершки (20%) - 100 мл
- Помідори черрі (за кількістю котлет) - 12 шт
- Сіль - до смаку
- Перець чорний - за смаком
- Олія рослинна - 1 ст. л.
Час приготування: 60 хвилин
Кількість порцій: 12
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
белкі41.1 |
жири49.5 |
вуглеводи226.3 |
Порції |
|||
ккал |
белкі3.4 |
жири4.1 |
вуглеводи18.9 |
100 г страви |
|||
ккал |
белкі2.1 |
жири2.5 |
вуглеводи11.4 |
Рецепт «Котлети домашні з помідорами черрі»:
З батона зрізати кірку, м'якоть порвати і замочити в вершках. Цибулини порізати дрібним кубиком.
Часник розчавити чеснокодавкою.
Кінзу дрібно порізати
Цибуля, часник, кінзу змішати з фаршем, додати батон, все посолити, поперчити, ретельно вимішати. Готовий фарш кілька разів вибити об поверхню столу, потім помістити в холодильник на годину або більше.
Зліпити котлети, помістивши всередину кожної цілу помідорку черрі. Укласти котлети на змащений рослинним маслом противень.
Відправити в духовку, розігріту до 200 градусів, на 40 хвилин.
Подавати з будь-яким гарніром, у мене відварена картопля.
Приємного апетиту!