Котлети домашні з помідорами черрі

Власне, котлети готуються абсолютно звичайним способом. Але в звичайному криється і не зовсім звичайне. Кожна котлета містить всередині себе родзинку, тобто помідорінку. Це додає певну пікантність з точки зору форми та нотку смаку в частині змісту. Черрі бажано вибирати некрупні і стиглі в міру, не переспілі, щоб вони всередині м'ясного футляра зуміли зберегти бадьору форму.

Інгредієнти для «Котлети домашні з помідорами черрі»:

  • Фарш м'ясної - 1 кг
  • Цибуля ріпчаста - 2 шт
  • Часник - 6 зуб.
  • Кінза (невеликий) - 1 пуч.
  • Батон - 300 г
  • Вершки (20%) - 100 мл
  • Помідори черрі (за кількістю котлет) - 12 шт
  • Сіль - до смаку
  • Перець чорний - за смаком
  • Олія рослинна - 1 ст. л.

Час приготування: 60 хвилин

Кількість порцій: 12

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
2696.7 ккал

белкі41.1
р

жири49.5
р

вуглеводи226.3
г

Порції

     

ккал
224.7 ккал

белкі3.4
р

жири4.1
г

вуглеводи18.9
р

100 г страви

     

ккал
135.5 ккал

белкі2.1
г

жири2.5
р

вуглеводи11.4
р

 

Рецепт «Котлети домашні з помідорами черрі»:

З батона зрізати кірку, м'якоть порвати і замочити в вершках. Цибулини порізати дрібним кубиком.

Часник розчавити чеснокодавкою.

Кінзу дрібно порізати

Цибуля, часник, кінзу змішати з фаршем, додати батон, все посолити, поперчити, ретельно вимішати. Готовий фарш кілька разів вибити об поверхню столу, потім помістити в холодильник на годину або більше.

Зліпити котлети, помістивши всередину кожної цілу помідорку черрі. Укласти котлети на змащений рослинним маслом противень.
Відправити в духовку, розігріту до 200 градусів, на 40 хвилин.

Подавати з будь-яким гарніром, у мене відварена картопля.
Приємного апетиту!