Якщо ви хочете курячий шашлик, пропоную відмінний маринад на основі кисломолочних продуктів, а саме - несолодкого грецького йогурту. Розповім про смачний рецепт, як приготувати курку на шашлик.
Опис приготування:
Цей рецепт узятий з індійської кухні, там шашлик готують у тандурі (спеціальної печі), де його обсмажують при високій температурі. Оскільки ми живемо не в Індії, в кожному будинку немає такої печі, проте можна скористатися грилем або мангалом. Маринад на основі йогурту допоможе зберегти соковитість м'яса.
Призначення: На обід/На вечерю/На природуОсновний
інгредієнт:Птиця/Курка/Молочні продукти/ЙогуртБлюдо
: Гарячі страви/Шашлик
Інгредієнти:
- Грецький йогурт - 0,5 Стакана
- Корінь імбиря - 1 Ст. ложка (подрібнений на терці)
- Часник - 1 Зубчик (подрібнений на терці)
- Мелений коріандр - 1 Чайна ложка
- Мелений тмін - 1 Чайна ложка
- Кайєнський перець - 0,5 Чайних ложки
- Солодка паприка - 1 Чайна ложка
- Куркума - 1 Щепотка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Лимонний сік - 2 Чайні ложки
- Олія без запаху - 2 Чайні ложки
- Курячі стегна без кісток - 4 Штуки
- Кінза - За смаком
Кількість порцій: 4
Як приготувати «» Курка на шашлик «»
1. Насамперед підготуйте маринад: в чашу блендера влийте несолодкий грецький йогурт, лимонний сік, до нього додайте всі спеції, сіль і добряче забийте.
2. Курячі стегна без шкіри вимийте і витріть насухо, наріжте невеликими шматочками (можна використовувати будь-які частини курки). Викладіть м'ясо у велику миску.
3. Влийте до м'яса приготований раніше маринад.
4. Гарненько перемішайте всі руками, щоб кожен шматочок був охоплений маринадом, і залиште на 2-3 години.
5. Розподіліть м'ясо на шампурах, обсмажте на розпеченому грилі. Подавайте відразу після приготування, прикрасивши листям кінзи.
