Курка у фруктовому желі
Знайшла цей рецепт у журналі. Вирішила приготувати і... результат мене не розчарував. М'яско виходить смачним, а саме желе нагадує смак яблук, запечених у качці. А я це дуже люблю. А головне, готується без всяких заморочок.
Інгредієнти для «Курка у фруктовому желі»:
- Грудка куряча (філе, у мене було) - 2 шт
- Сік яблучний (краще кисло-солодкий) - 250 мл
- Желатін (у мене пачка 10 гр) - 1 упак.
- Вода (для желатину) - 100 мл
- Сіль
- Перець чорний
- Лимон (для прикраси)
- Яйце куряче (варене, для прикраси)
- Зелень (для прикраси)
- Олія рослинна (для смаження)
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви | |||
ккал | белкі178.1 | жири28.4 | вуглеводи38.1 |
100 г страви | |||
ккал | белкі14.1 | жири2.3 | вуглеводи3 |
Рецепт «Курка у фруктовому желі»:
Куряче філе порізати на шматочки, відбити, поперчити, посолити (можна додати будь-які приправи за вашим смаком).
Дати трохи просякнутися спеціями.
Обсмажити філе з двох сторін до золотистої корочки. Я після цього ще поставила в мікрохвильовку на 5 хвилин (щоб вже напевно було готово) .
Викласти на страву і прикрасити навколо за вашим бажанням. Я поклала дольки лимона, вареного яйця і зелень.
Приготувати желатин (розвести його за інструкцією на пачці, тільки в 100 мл води) і влити в яблучний сік. Я додала в яблучний сік ще трохи лимонного соку (цю справу я забула сфоткати) .
Залюємо наше м'яско і ставимо в холодильник, щоб застигло.
Все, страва готова.
ПРИЄМНОГО АПЕТИТУ!!!
Замість курки можна взяти м'ясо індички або телятину.
Я думаю, що яблучний сік можна спокійно замінити на ананасовий (курку ж запікають з ананасами) або виноградний. Але це особисто моя думка.