Курка з рисом або плов у мультиварку

Це дуже смачна, корисна і легка страва, хоча і не зовсім класичний рецепт плову, але він підходить навіть для дієтичного або дитячого харчування. У ньому використовується не жирний сорт м'яса, а процес приготування в мультиварку виключає сильне оскарження продуктів. Спробуйте, і можливо саме цей плов стане вашим коханим!!!

Інгредієнти для «Курка з рисом або плов у мультиварку»:

  • Філе куряче - 700 г
  • Цибуля ріпчаста - 2 шт
  • Морква - 1 шт
  • Ріс - 3 стак.
  • Олія рослинна - 50 мл
  • Часник - 1 зуб.
  • Сіль - 1 ч. л.
  • Спеції - 1 ч. л.

Час приготування: 60 хвилин


Кількість порцій: 6

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
3272.4 ккал

белкі221.2
р

жири67.6
р

вуглеводи434.8
р

Порції

     

ккал
545.4 ккал


белки
36.9 р

жири11.3
р

вуглеводи72.5
г

100 г страви

     

ккал
190.3 ккал

белкі12.9
р

жири3.9
р

вуглеводи25.3
г


 

Рецепт «Курка з рисом або плов у мультиварку»:

Овочі помити і почистити. Пропарений рис промити і замочити.

Куряче філе порізати на невеликі шматочки.

У чашу мультиварки налити олію, викласти курку, посолити, поперчити і перемішати.

Цибулю порізати напівкільцями або чверть кільцями (за бажанням).


Викласти його на підготовлене куряче м'ясо.

Моркву нарізати не дуже великою соломкою.

Відправити її в мультиварку поверх м'яса і цибулі, посолити.

Пропарений рис гарненько промити (можна навіть замочити на 10-15 хвилин) і викласти рівним шаром у чашу мультиварки.

Рис посолити, поперчити, додати куркуму або спеції для плову. Залити 2,5-3 склянками води (верхні малюнки повинні бути тільки трохи прикриті водою). Очистити 1 зубчик часнику, зробити в ньому кілька невеликих надрізів і вставити в центр чаші, в малюнок. Увімкнути режим «плов» на 45 хвилин.


Після закінчення програми, плов гарненько перемішати силіконовою лопаткою і залишити в режимі «підтримання тепла» ще на 10 хвилин.

Подавати плов зі свіжими овочами. Приємного апетиту!!!

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND