Це дуже смачна, корисна і легка страва, хоча і не зовсім класичний рецепт плову, але він підходить навіть для дієтичного або дитячого харчування. У ньому використовується не жирний сорт м'яса, а процес приготування в мультиварку виключає сильне оскарження продуктів. Спробуйте, і можливо саме цей плов стане вашим коханим!!!
Інгредієнти для «Курка з рисом або плов у мультиварку»:
- Філе куряче - 700 г
- Цибуля ріпчаста - 2 шт
- Морква - 1 шт
- Ріс - 3 стак.
- Олія рослинна - 50 мл
- Часник - 1 зуб.
- Сіль - 1 ч. л.
- Спеції - 1 ч. л.
Час приготування: 60 хвилин
Кількість порцій: 6
Харчова та енергетична цінність:
Рецепт «Курка з рисом або плов у мультиварку»:
Овочі помити і почистити. Пропарений рис промити і замочити.
Куряче філе порізати на невеликі шматочки.
У чашу мультиварки налити олію, викласти курку, посолити, поперчити і перемішати.
Цибулю порізати напівкільцями або чверть кільцями (за бажанням).
Викласти його на підготовлене куряче м'ясо.
Моркву нарізати не дуже великою соломкою.
Відправити її в мультиварку поверх м'яса і цибулі, посолити.
Пропарений рис гарненько промити (можна навіть замочити на 10-15 хвилин) і викласти рівним шаром у чашу мультиварки.
Рис посолити, поперчити, додати куркуму або спеції для плову. Залити 2,5-3 склянками води (верхні малюнки повинні бути тільки трохи прикриті водою). Очистити 1 зубчик часнику, зробити в ньому кілька невеликих надрізів і вставити в центр чаші, в малюнок. Увімкнути режим «плов» на 45 хвилин.
Після закінчення програми, плов гарненько перемішати силіконовою лопаткою і залишити в режимі «підтримання тепла» ще на 10 хвилин.
Подавати плов зі свіжими овочами. Приємного апетиту!!!