Приготувала курочку в горіховій паніці з додаванням гранатового соусу. Просто імпровізація, але дуже вдала. Корочка вийшла досить щільна, до горіхового аромату додався приємний кисло-солодкий присмак гранатового соусу, а під корочкою м'яке ніжне м'ясо. Нам смак припав до душі, сподіваюся сподобається і вам.
Інгредієнти для «Куряче стегно в гранатово-горіховій паніці»:
Марінад
- Томатна паста - 4 ст. л.
- Бальзамік (бальзамічний оцт) - 1 ст. л.
- Сіль - 1 ч. л.
- Суміш перців (або чорний мелений перець) - за смаком
Панування
- Масло вершкове - 50 г
- Соус (гранатовий) - 2 ст. л.
- Горіхи волоські - 1/2 стак.
- Паприка солодка - 1 ч. л.
- Сіль - 0,5 год.
- Крохмаль картопляний - 2 ст. л.
Курка
- Стегно куряче - 4 шт
Час приготування: 210 хвилин
Кількість порцій: 4
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
белкі118 |
жири171.9 |
вуглеводи93.9 |
Порції |
|||
ккал |
белкі29.5 |
жири43 |
вуглеводи23.5 |
100 г страви |
|||
ккал |
белкі14.4 |
жири21 |
вуглеводи11.5 |
Рецепт «Куряче стегно в гранатово-горіховій паніці»:
Курячі стегна і продукти для маринада.
Не фотографувала процес приготування маринада, просто опишу. У невеликій ємності змішую томатну пасту, бальзамічний оцет, сіль, паприку і чорний мелений перець. Обмазую курячі стегна і залишаю маринуватися. Досить 2-х годин, цей час включила до вказівки «часу приготування».
На фотографії все, що знадобитися для панування. Волоські горіхи, попередньо промиті і проколені в мікрохвильовці або на сковороді (кому як зручніше) розмалюю, але не до борошна. Вершкове масло розм'якшило в мікрохвильовці (якщо масло розтопили, то дайте йому охолонути, щоб панування трималося на курці).
Все змішую в окремій ємності, виходить маса схожа на густу сметану.
Викладаю панувальну суміш на шматки курки, потім укладаю шматки в ємність для запікання, можна це зробити і відразу в ємності. Оскільки використовую кераміку, то ставлю в холодну духовку, доводжу температуру до 200 градусів і запікаю 30 - 35 хвилин, до золотисто-коричневої скоринки.
Ось і готово, вийшла апетитна щільна горіхова скоринка і ніжне куряче м'ясо під нею.
Приготовано з любов'ю.