Куряче стегно в гранатово-горіховій паніці

Приготувала курочку в горіховій паніці з додаванням гранатового соусу. Просто імпровізація, але дуже вдала. Корочка вийшла досить щільна, до горіхового аромату додався приємний кисло-солодкий присмак гранатового соусу, а під корочкою м'яке ніжне м'ясо. Нам смак припав до душі, сподіваюся сподобається і вам.

Інгредієнти для «Куряче стегно в гранатово-горіховій паніці»:

Марінад

  • Томатна паста - 4 ст. л.
  • Бальзамік (бальзамічний оцт) - 1 ст. л.
  • Сіль - 1 ч. л.
  • Суміш перців (або чорний мелений перець) - за смаком

Панування

  • Масло вершкове - 50 г
  • Соус (гранатовий) - 2 ст. л.
  • Горіхи волоські - 1/2 стак.
  • Паприка солодка - 1 ч. л.
  • Сіль - 0,5 год.
  • Крохмаль картопляний - 2 ст. л.

Курка

  • Стегно куряче - 4 шт

Час приготування: 210 хвилин

Кількість порцій: 4

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
2358.5 ккал

белкі118
г

жири171.9
р

вуглеводи93.9
р

Порції

     

ккал
589.6 ккал

белкі29.5
р

жири43
г

вуглеводи23.5
г

100 г страви

     

ккал
287.6 ккал

белкі14.4
р

жири21
г

вуглеводи11.5
г

 

Рецепт «Куряче стегно в гранатово-горіховій паніці»:

Курячі стегна і продукти для маринада.

Не фотографувала процес приготування маринада, просто опишу. У невеликій ємності змішую томатну пасту, бальзамічний оцет, сіль, паприку і чорний мелений перець. Обмазую курячі стегна і залишаю маринуватися. Досить 2-х годин, цей час включила до вказівки «часу приготування».

На фотографії все, що знадобитися для панування. Волоські горіхи, попередньо промиті і проколені в мікрохвильовці або на сковороді (кому як зручніше) розмалюю, але не до борошна. Вершкове масло розм'якшило в мікрохвильовці (якщо масло розтопили, то дайте йому охолонути, щоб панування трималося на курці).

Все змішую в окремій ємності, виходить маса схожа на густу сметану.

Викладаю панувальну суміш на шматки курки, потім укладаю шматки в ємність для запікання, можна це зробити і відразу в ємності. Оскільки використовую кераміку, то ставлю в холодну духовку, доводжу температуру до 200 градусів і запікаю 30 - 35 хвилин, до золотисто-коричневої скоринки.

Ось і готово, вийшла апетитна щільна горіхова скоринка і ніжне куряче м'ясо під нею.







Приготовано з любов'ю.