Всі ми любимо літо і, звичайно, всякі літні супчики. Сьогодні я хочу запропонувати вам дуже смачний і легкий у приготуванні Свікольний літній супчик - Холодник. Він давно відомий всім, але у мене свій спосіб і подача цього супчика. Цей буряковий холодник, скільки себе пам'ятаю, готувала моя мама, тепер готую я. Я трохи змінила подачу і не використовую лимонну кислоту в приготуванні.
Інгредієнти для «Літній буряковий суп» Холодник «»:
- Буряк (середні) - 2 шт
- Картопля - 4 шт
- Яйце куряче - 3 шт
- Огірок (свіжий) - 2 шт
- Редіс - 10 шт
- Помідор (обов "язково) - 1 шт
- Зелень (кріп, зелена цибуля, петрушка) - 200 г
- Сіль - до смаку
- Вода
Кількість порцій: 5
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
белкі45.9 |
жири20.4 |
вуглеводи156.3 |
Порції |
|||
ккал |
белкі9.2 |
жири4.1 |
вуглеводи31.3 |
100 г страви |
|||
ккал |
білкі2.7 |
жири1.2 |
вуглеводи9.4 |
Рецепт «Літній буряковий суп» Холодник «»:
Ставимо каструлю з водою і просто кип'ятим. Я раніше в електрочайнику кип'ятила і виливала в каструлю, але зараз «без метушні» кип'ячу в каструлі.
Картоплю і буряк відварюємо. Яйця теж відварюємо.
Огірки, редиску, помідор і зелень нарізаємо.
Коли вода в каструлі охолоне, додаємо всі підготовлені нарізані овочі, єдиний овоч - бурякообов'язково
потрібно натерти на великій терці. Посолити до смаку. Все, суп готовий!!!
Будь-який холодник з буряком потребує доповнення, я вам пропоную три варіанти:
1. Я додавала в тему корисні поради: заморожування лимона. Ось тут може це стати в нагоді: натерли заморожений лимон і додали собі в тарілочку трохи, до смаку.
Додайте гірчицю будь-яку: просту, дуже «злу» або Дижонську зернову.
Додайте хріна, можна свіжого натерти на терці або покупній в баночках.
Добавку вибрали залишається додати тільки ложечку сметани або йогуртаЯк
ви помітили, я не додаю в цей супчик нічого м'ясного і ковбасного, але це не означає, що це неприпустимо. Звичайно, можна і м'ясо варене будь-яке додати і навіть рибку і креветки.
Готуйте, як вам подобається і, сподіваюся, ви скористаєтеся моїми доповненнями до рецепту.
Ще порада: не готуйте на один день, суп настоїться і наступного дня буде ще смачнішим.