Макаронний гратин з куркою по-італійськи
Гратин з пасти і курячих грудок по-італійськи. Набір основних продуктів у цьому гратині - всім добре знайомий. Простота і швидкість приготування даної страви - дуже радує. А ось кілька «італійськи х» ньюансів додадуть знайомим поєднанням новий шарм і порадують Вас і Ваших близьких. Пригощайтеся знайомою запіканкою на італійський лад!
Інгредієнти для «Макаронний гратин з куркою по-італійськи»:
- Макаронні вироби/Макарони (ріжки, гамелі, фузілі) - 250-300 г
- Грудка куряча - 500 г
- Вершки - 200 мл
- Жовток яєчний - 2 шт
- Сир твердий (пармезан) - 100 г
- Масло вершкове (або рослинне) - 2 ст. л.
- Приправа (італійські трави, ложечки - «без верху») - 2 ч. л.
- Сіль
- Перець чорний
Час приготування: 30 хвилин
Кількість порцій: 3
Харчова та енергетична цінність:
Рецепт «Макаронний гратин з куркою по-італійськи»:
Духовку ставимо на розігрів на 200 * С.
Готовим паралельно: відварюємо макаронні вироби до стану «аль-денте».
Курячі грудки помити, промокнути від вологи, нарізати великими кубиками 3 * 3 Розігріти
сковороду і обсмажити шматочки м'яса на розігрітому маслі (може бути і рослинне, і вершкове) до рум'яності, посолити і поперчити.
Змішати вершки з яєчними жовтками та італійськими травами до однорідності.
Приправа «італійські трави» складається з сушеного орегано, базиліка, майорана, розмарина, петрушки, тем'яна, шавлії і садового чабера.
Форму для запікання змастити маслом, викласти на дно макаронні вироби, зверху - обсмажені шматочки м'яса.
Залити підготовленими вершками.
Посипати пармезаном.
Запекти в попередньо розігрітій духовці 20 хв.
Посипати свіжорубленим базиліком.
Подавати з салатом зі свіжих овочів.
Приємного апетиту! Цей
рецепт - учасник акції «» Готуємо разом - кулінарний тиждень «». Обговорення приготування на форумі - http://forum.povarenok.ru/viewtopic.php?f=34&t=6373