Швидкий бісквітний рулет з вершковим кремом для любителів випічки з маком. Незважаючи на довгий опис процесу приготування, його можна сміливо віднести до розряду простої випічки, що не займає багато часу на приготування.
Інгредієнти для «Маковий рулет зі згущенкою»:
- Яйце куряче - 3 шт
- Цукор - 1/2 стак.
- Мед - 1 ст. л.
- Сода - 1/2 ч.
- Борошно пшеничне/Борошно (склянка 250г) - 3/4 стак.
- Мак (готова макова начинка) - 1 стак.
- Молоко згущене (варене) - 1/2 бан.
- Сметана (15% жирності) - 250 мл
Час приготування: 30 хвилин
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
белкі847.1 |
жиры |
вуглеводи1652 |
100 г страви |
|||
ккал |
белкі3.2 |
жири19.5 |
вуглеводи6.2 |
Рецепт «Маковий рулет зі згущенкою»:
Духовку розігріти до 220 * С. Муку просіяти і змішати з содою. Противник застелити папером для випічки, папір змастити вершковим маслом. Яйця, цукор і мед збити міксером до появи пишної піни (хвилин 5). Потім до яєчно-медової суміші додати борошно, змішане з содою, і мак (я брала готову макову начинку. Є у продажу). Все перемішати міксером на маленькій швидкості (дуже недовго - лише до повного змішання). Тісто швидко вилити на противінь і рівномірно розподілити (ложкою або лопаткою). Маковий бісквітний корж випікати 7 хвилин у розігрітій до 220S духовці. Стежити, щоб корж не перетнувся і не став сухим, оскільки в цьому випадку ваш рулет не згорнеться
. У цей час готуємо Вершковий крем:щоб уникнути утворення грудок, сметану додавати до згущенки невеликими порціями, крем змішувати ВИЛКОЮ, оскільки якщо будете його змішувати міксером, крем вийде рідким
. Гарячий корж дістати з духовки, відразу ж змастити сметанним кремом і залишити просочуватися на 30 хвилин
. Потім рулет щільно згорнути, акуратно відділяючи папір
. Готовий рулет полити шоколадною глазур'ю і поставити для просочення в холод на 6 годин
. Я готувала два рулети, один з вершковим кремом, другий з маком (на фото, якраз, останній). Перший не дожив до фотосесії... Дуже смачний вийшов... А вам бажаю приємного чаювання в душевній компанії з маковим рулетом з вершковим кремом!