Ви коли-небудь пробували маннік на дріжджах і без борошна? Маннік виходить м'яким, не осідає.
Інгредієнти для «Маннік дріжджовий з черешнею без борошна»:
- Крупа манна (Містраль) - 2,5 стак.
- Дріжджі (або 20 грн пресованих) - 10 г
- Цукор - 1 стак.
- Вода (+ 0,5 ст. для опари) - 1 стак.
- Масло вершкове - 60 г
- Сметана - 40 г
- Ванільний цукор (за смаком)
- Черешня - 200 г
- Джем (для прикраси) - 50 г
- Мигдаль (пелюстки, для прикраси) - 3 міськст.
- Стружка кокосова (для прикрашання) - 1 міськст.
- М'ята (для прикраси)
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
белкі67.1 |
жири115.7 |
вуглеводи600.6 |
100 г страви |
|||
ккал |
белкі5 |
жири8.7 |
вуглеводи45.2 |
Рецепт «Маннік дріжджовий з черешнею без борошна»:
Для рецепту я використовувала крупу манну фірми Містраль.
Дріжджі розвести в 0,5 ст. теплої води, додати 1 ч. л. цукру і 2 ст. л. манної крупи. Дати підійти опарі.
Сл. масло розтопити і змішати зі сметаною і цукром.
Влити опару, теплу воду, ванільний цукор, розмішати. Додати крупу манну, розмішати. Накрити миску рушником і поставити в тепле місце на підйому на 1 годину.
Розморозити черешню і обсипати її борошном. Якщо черешня свіжа, то видалити гілочки і вийняти кісточки.
Обережно втрутити черешню в тісто. Дно і бока форми (діаметр 20 см.) застелити змащеним рослинним маслом папером для випічки, викласти тісто, поставити для розстійки на 15-20 хвилин. Випікати 30-35 хв. до сухої лучинки. Готовий пиріг остудити у формі. Викласти на страву пиріг, обмазати верх і бока будь-яким джемом, посипати верх і бока мигдальними пелюстками, прикрасити кокосовою стружкою, свіжою черешнею і листками м'яти.