Маннік дріжджовий з черешнею без борошна

Ви коли-небудь пробували маннік на дріжджах і без борошна? Маннік виходить м'яким, не осідає.

Інгредієнти для «Маннік дріжджовий з черешнею без борошна»:

  • Крупа манна (Містраль) - 2,5 стак.
  • Дріжджі (або 20 грн пресованих) - 10 г
  • Цукор - 1 стак.
  • Вода (+ 0,5 ст. для опари) - 1 стак.
  • Масло вершкове - 60 г
  • Сметана - 40 г
  • Ванільний цукор (за смаком)
  • Черешня - 200 г
  • Джем (для прикраси) - 50 г
  • Мигдаль (пелюстки, для прикраси) - 3 міськст.
  • Стружка кокосова (для прикрашання) - 1 міськст.
  • М'ята (для прикраси)

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
3689.2 ккал


белкі67.1
р

жири115.7
р

вуглеводи600.6
р

100 г страви

     

ккал
277.4 ккал

белкі5
г

жири8.7
р


вуглеводи45.2
г

 

Рецепт «Маннік дріжджовий з черешнею без борошна»:

Для рецепту я використовувала крупу манну фірми Містраль.

Дріжджі розвести в 0,5 ст. теплої води, додати 1 ч. л. цукру і 2 ст. л. манної крупи. Дати підійти опарі.

Сл. масло розтопити і змішати зі сметаною і цукром.

Влити опару, теплу воду, ванільний цукор, розмішати. Додати крупу манну, розмішати. Накрити миску рушником і поставити в тепле місце на підйому на 1 годину.

Розморозити черешню і обсипати її борошном. Якщо черешня свіжа, то видалити гілочки і вийняти кісточки.


Обережно втрутити черешню в тісто. Дно і бока форми (діаметр 20 см.) застелити змащеним рослинним маслом папером для випічки, викласти тісто, поставити для розстійки на 15-20 хвилин. Випікати 30-35 хв. до сухої лучинки. Готовий пиріг остудити у формі. Викласти на страву пиріг, обмазати верх і бока будь-яким джемом, посипати верх і бока мигдальними пелюстками, прикрасити кокосовою стружкою, свіжою черешнею і листками м'яти.

 

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND