Парміджана з баклажанів

Парміджана - це традиційна страва з баклажанів в Сицилії і Кампаньї, з дуетом сирів пармезан і моцарелла. По суті - запіканка, вживається як у гарячому, так і в холодному вигляді.

Опис приготування:

Приготувати пармінджану дуже легко, покрокова інструкція буде служити вам підказкою. Парміджану їдять злегка або повністю охолодженою, як самостійна страва, а можна використовувати як гарнір до страви з м'яса, риби або з пастою.


Призначення: На обід/На вечеряний Основний
інгредієнт:Овочі/Баклажан/Молочні продукти/СирБлюдо
:ЗакускиГеографія
кухні:Італійська/Європейська

Інгредієнти:

  • Баклажан - 1-2 Штук (1 великий або 2 середніх)
  • Моцарелла - 1 Штука (велика кулька)
  • Пармезан - 100 Грам
  • Томати у власному соку - 1 Штука (консервовані або томатна польпа)
  • Оливкова олія - 30 Мілілітрів
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Вода - 0,5 Стакана
  • Базилік - 1 Чайна ложка (сухий або свіжий)


Кількість порцій: 4

Як приготувати «» Парміджана з баклажанів «»

Підготуйте інгредієнти.

Баклажан наріжте платівками.

Викладіть баклажан на папір для випічки, не використовуючи масла, запікайте 20-25 хвилин при температурі 120-150 градусів.

Помідори у власному соку або томатну польпу вилийте в сотійник, додайте 0,5 склянки води, оливкову олію, сіль, цукор, базилік, зваріть соус.

Моцареллу наріжте кружечками.

Налийте соус на дно форми для запікання.

Викладіть шар запечених баклажанів.

Посипайте баклажани пармезаном.

Повторіть ще шар томатного соусу, баклажанів і пармезану, зверху викладіть гурточки моцарели.

Запікайте парміджану приблизно 20-25 хвилин при температурі 150 градусів.

Парміджана готова. Приємного апетиту!