Рецепт узятий з «Книги про смачну і здорову їжу», це печиво дуже часто пекла мені в дитинстві бабуся і, звичайно ж, воно було одним з найулюбленіших. Нещодавно згадала про нього і вирішила повторити. Але рецепт знайшла тільки в тій самій книзі, де брала його бабуся, на сайті такої варіації не знайшла.
Інгредієнти для «Печиво домашнє» На м'ясорубці «»:
- Борошно пшеничне/Борошно - 3 стак.
- Яйце куряче (2 великих або 3 невеликих) - 3 шт
- Масло вершкове (можна використовувати маргарин) - 250 г
- Цукор - 1 стак.
- Сода - 1/2 ч.
- Ванілін - 1/2 ч.
Час приготування: 30 хвилин
Кількість порцій: 22
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
белкі67.3 |
жири230.6 |
вуглеводи593.6 |
Порції |
|||
ккал |
белкі3.1 |
жири10.5 |
вуглеводи27 |
100 г страви |
|||
ккал |
белки |
жири20.2 |
вуглеводи52.1 |
Рецепт «Печиво домашнє» На м'ясорубці «»:
Яйця збити з цукром добіла.
Додати розм'якшену олію або маргарин, соду, ванілін, перемішати.
Додаючи борошно, замісити дуже круте тісто.
Готове тісто пропустити через м'ясорубку, що виходять з решітки джгутики розкласти невеликими купками у вигляді печива на противень, злегка змащений маслом.
Випікати в духовці близько 15 мін при 180 градусах. Готове печиво можна посипати цукровою пудрою.