Пам'ятаєте, раніше продавалося печиво у вигляді трубочок з горіховою начинкою? Я ось, пам'ятаю... Мені вони дуже подобалися, а порившись у мами в зошиті, я знайшла рецепт, який дуже мені нагадав ці трубочки. Виявилося, я права! У підсумку, хрустке печиво з горіхово-медовою начинкою пропоную на ваш суд і на суд конкурсу «Silver Line на радість дітям».
Інгредієнти для «Печиво з начинкою» Привіт з СРСР «»:
- Борошно пшеничне/Борошно (склянка 250 мл) - 3 стак.
- Масло вершкове (+ для змащування противня) - 150 г
- Сметана - 1 стак.
- Сіль (тріска)
- Горіхи волоські (начинка) - 1 стак.
- Цукор (начинка) - 1 стак.
- Мед (начинка) - 3 ст. л.
- Жовток яєчний (для мастила) - 1 шт
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
белкі75.1 |
жири268.2 |
вуглеводи701.6 |
100 г страви |
|||
ккал |
белкі5.5 |
жири19.6 |
вуглеводи51.2 |
Рецепт «Печиво з начинкою» Привіт з СРСР «»:
Розм'якшене масло збити міксером з тріскою солі.
Додати сметану.
Поступово всипати просіяне борошно.
Коли тісто повністю прилипне до насадки міксера і йому (міксеру) вже складно стане працювати, або поміняти насадку на насадку для тесту, або продовжити вимішувати руками. Я сьогодні не те, щоб лінувалася, просто палець порізала, тому користувалася технікою.
Вимішувати хвилин 5, до ось такого стану.
Тісто м'яке, але пруге і зовсім не липне до рук. Чимось воно мені нагадало дріжджове тісто.
Начинка. Для неї подрібнимо горіхи. Я в блендері, а можна прокрутити через м'ясорубку. Тут - чим мельче, тим краще. Додаємо цукор і мьод. Вимішуємо. Маса досить щільна у мене вийшла, так як мёд густий.
Тепер відриваємо від тіста шматочки розміром з грецький горіх і розкочуємо. Я спочатку для підстраховки підсипала муки, але в процесі з'ясувалося, що це не потрібно зовсім. Тісто ні до чого не липне. Розкочуємо такі ось довжелезні прямокутнички.
Кладемо начинку. У мене був принцип - чим більше, тим краще. У підсумку начинки трохи не вистачило, про це нижче.
Закручуємо в рулетик. І викладаємо на змащений вершковим маслом противень.
Помічник з прогулянки прийшов... і відразу допомагати!!!
Змащуємо поверхню жовтком.
І випікаємо в розігрітій до 190 градусів духовці протягом ауд 30 хвилин. Посипаємо цукровою пудрою, остужаємо і подаємо.
А з залишків тіста я вирішила зробити такі ж трубочки, тільки з сиром. Тісто ж не солодке. Принцип той же, тільки начинка - тертий твердий сир. І зверху, після жовтка посипала кунжутом. Вийшло дуже навіть непогано!
Приємного апетиту!!!
І в розрізі...