Печиво з начинкою «Привіт з СРСР»

Пам'ятаєте, раніше продавалося печиво у вигляді трубочок з горіховою начинкою? Я ось, пам'ятаю... Мені вони дуже подобалися, а порившись у мами в зошиті, я знайшла рецепт, який дуже мені нагадав ці трубочки. Виявилося, я права! У підсумку, хрустке печиво з горіхово-медовою начинкою пропоную на ваш суд і на суд конкурсу «Silver Line на радість дітям».

Інгредієнти для «Печиво з начинкою» Привіт з СРСР «»:

  • Борошно пшеничне/Борошно (склянка 250 мл) - 3 стак.
  • Масло вершкове (+ для змащування противня) - 150 г
  • Сметана - 1 стак.
  • Сіль (тріска)
  • Горіхи волоські (начинка) - 1 стак.
  • Цукор (начинка) - 1 стак.
  • Мед (начинка) - 3 ст. л.
  • Жовток яєчний (для мастила) - 1 шт

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
5394.1 ккал


белкі75.1
р

жири268.2
р

вуглеводи701.6
р

100 г страви

     

ккал
393.7 ккал

белкі5.5
р

жири19.6
р


вуглеводи51.2
р

 

Рецепт «Печиво з начинкою» Привіт з СРСР «»:

Розм'якшене масло збити міксером з тріскою солі.

Додати сметану.

Поступово всипати просіяне борошно.

Коли тісто повністю прилипне до насадки міксера і йому (міксеру) вже складно стане працювати, або поміняти насадку на насадку для тесту, або продовжити вимішувати руками. Я сьогодні не те, щоб лінувалася, просто палець порізала, тому користувалася технікою.

Вимішувати хвилин 5, до ось такого стану.
Тісто м'яке, але пруге і зовсім не липне до рук. Чимось воно мені нагадало дріжджове тісто.


Начинка. Для неї подрібнимо горіхи. Я в блендері, а можна прокрутити через м'ясорубку. Тут - чим мельче, тим краще. Додаємо цукор і мьод. Вимішуємо. Маса досить щільна у мене вийшла, так як мёд густий.

Тепер відриваємо від тіста шматочки розміром з грецький горіх і розкочуємо. Я спочатку для підстраховки підсипала муки, але в процесі з'ясувалося, що це не потрібно зовсім. Тісто ні до чого не липне. Розкочуємо такі ось довжелезні прямокутнички.

Кладемо начинку. У мене був принцип - чим більше, тим краще. У підсумку начинки трохи не вистачило, про це нижче.

Закручуємо в рулетик. І викладаємо на змащений вершковим маслом противень.

Помічник з прогулянки прийшов... і відразу допомагати!!!


Змащуємо поверхню жовтком.

І випікаємо в розігрітій до 190 градусів духовці протягом ауд 30 хвилин. Посипаємо цукровою пудрою, остужаємо і подаємо.

А з залишків тіста я вирішила зробити такі ж трубочки, тільки з сиром. Тісто ж не солодке. Принцип той же, тільки начинка - тертий твердий сир. І зверху, після жовтка посипала кунжутом. Вийшло дуже навіть непогано!

Приємного апетиту!!!





І в розрізі...

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND