Перець і баклажан фаршировані
У кожної господині свій рецепт, тому я не претендую на оригінальність. Може хтось полюбить у моєму виконанні. Смак - пікантний, кислуватий. Поєднання перцю і баклажана доповнюють один одного, плюс ненав'язливий аромат часнику і маленький секрет - у складі корейська морква.
Інгредієнти для «Перець і баклажан фаршировані»:
- Перець болгарський - 10 шт
- Баклажан - 2 шт
- Фарш м'ясної - 700 г
- Цибуля ріпчаста (велика) - 1 шт
- Морква (по корейськи) - 1 стак.
- Кетчуп - 1 стак.
- Спеції (сіль, перець)
- Ріс (пів склянки)
Час приготування: 60 хвилин
Кількість порцій: 10
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви | |||
ккал | белкі24 | жири3.2 | вуглеводи455 |
Порції | |||
ккал | белкі2.4 | жири0.3 | вуглеводи45.5 |
100 г страви | |||
ккал | белки | жири0.1 | вуглеводи16.4 |
Рецепт «Перець і баклажан фаршировані»:
Перець моєм, чистимо - відрізаємо йому капелюшок, очищаємо від насіння, від капелюшка видаляємо плодоніжки - вони нам ще знадобляться. Кожен баклажан ріжемо на 3 кільця і столовою ложкою виймаємо серединку, щоб вийшов стаканчик (перепрошую, я цей процес не сфоткала)
Начинка - фарш, рис, зварений до підлоги готовності в малій кількості води, цибуля дрібно порізана (я частину замінила зеленою цибулею), сіль, перець - перемішуємо, якщо треба - додаємо трохи води - для соковитості
Починаємо фаршем перці і баклажани, складаємо в каструльку, вливаємо склянку води, закриваємо кришкою і ставимо гаситися
І починаємо робити заливку - те, що залишилося від перцю, серединки від баклажанів - ріжемо соломкою, додаємо корейську моркву і обсмажуємо на олії хвилин 5, додаємо кетчуп або томат пасту - і смажимо ще хвилини 3, солимо перчим, додаємо водички пів склянки і виливаємо в каструльку з перчиками, тепер все це гасимо пів години.
Дуже вигідне поєднання перцю і баклажана - вони один одного доповнюють. Морква корейську готую за рецептом Ляночки https://www.povarenok.ru/recipes/show/21978/.Подаємо
страву з зеленню і сметанкою, особисто я люблю є це як супчик - щоб все плавало в соусі.
Бажаю приємного апетиту! Всі удачі, здоров'я і благополуччя!