Тorta "Angelica" delle sorelle Simili. Дуже мені подобається випічка сестер Сімілі, завжди дуже вдала. У цьому пирозі чудове тісто - ніжне, вершкове, пісочно-дріжджове, воно чарівне! Пиріг можна робити і з солодкими і солоними начинками - тісто не солодке, можна відразу два різних пироги випікати з одного тіста. Рецепт пишеться набагато довше, ніж насправді робиться, виходить завжди, головне - хороші дріжджі
Інгредієнти для «Пиріг» Анжеліка «»:
- Борошно пшеничне/Борошно (в тісто 1 - 135 гр, в тісто 2 - 400 гр) - 535 г
- Цукор (плюс 75 гр в тісто 2) - 1 ч.
- Дріжджі (сухі, але краще взяти свіжі - я ділю 100 гр паличку свіжих дріжджів на 8 частин і беру 1 частину) - 1,5 ч. л.
- Молоко - 120 мл
- Масло вершкове (кімнатної температури плюс 50 гр для змащування) - 120 г
- Сіль (без гірки) - 1 ч. л.
- Жовток яєчний - 3 шт
- Цукати (замінила ізюмом) - 50 г
- Курага (порізати шматочками) - 50 г
- Клюква (в'ялена)
- Мак - 3 ст. л.
- Вода (тепла) - 75 мл
- Глазур (за бажанням для подачі, у мене 3 ст л цукрової пудри)
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
белкі82.8 |
жири158.8 |
вуглеводи481.4 |
100 г страви |
|||
ккал |
белкі7.3 |
жири13.9 |
вуглеводи42.2 |
Рецепт «Пиріг» Анжеліка «»:
Тісто 1Змішуємо
теплу воду з 1 год л цукру, дріжджами і 135 гр борошна, замішуємо тісто
- воно не липне, борошно не додавати! Наковуємо і ставимо на 30 хвилин в тепле місце
Поки стоїть тісто 1, робимо тісто 2Растираєм
жовтки з 75 гр цукру, 120 гр вершкового масла, молоком, сіллю, додаємо 400 гр борошна і замішуємо тістоНакриваємо
і залишаємо на столі, якщо не пройшло ще 30 хвилин
Минуло 30 хвилин - таким стало тісто 1
Змішуємо обидва тести, накриваємо і відправляємо в тепле місце на 1,5-2 години
Ось таким стало тісто після 1,5 годин
Розкочуємо тісто в прямокутник, тісто дуже м'яке і піддатливе, не липне до рук
Розподіляємо по поверхні 50 гр вершкового маслаПосипаємо
сухофруктами і маком
Згортаємо в рулет довгою стороною
Розрізаємо в довжину на 2 частини, повертаючи зрізом вгору
Переплести між собою
Переносимо на противінь, я попередньо виклала його силіконовим килимком, Звернути в коло і з'єднати кінці
Накуємо і залишаємо для розстійки на 40 Хвилинку
розігріваємо на 190Випікаємо
25 хвилин - до золотистого кольору, у мене займає від 25 до 35 хвилин, орієнтуйтеся на свою духовку
Посипаємо цукровою пудрою або поливаємо глазур'ю і відправляємо остигати на ґрати - це обов'язково!!! Пиріг повинен охолонути!!!
Ось такий на зрезеПисала
дуже довгий і докладний, насправді це дуже просто! Спробуйте, це дуже смачно!!!