Пиріг «Анжеліка»

Тorta "Angelica" delle sorelle Simili. Дуже мені подобається випічка сестер Сімілі, завжди дуже вдала. У цьому пирозі чудове тісто - ніжне, вершкове, пісочно-дріжджове, воно чарівне! Пиріг можна робити і з солодкими і солоними начинками - тісто не солодке, можна відразу два різних пироги випікати з одного тіста. Рецепт пишеться набагато довше, ніж насправді робиться, виходить завжди, головне - хороші дріжджі

Інгредієнти для «Пиріг» Анжеліка «»:

  • Борошно пшеничне/Борошно (в тісто 1 - 135 гр, в тісто 2 - 400 гр) - 535 г
  • Цукор (плюс 75 гр в тісто 2) - 1 ч.
  • Дріжджі (сухі, але краще взяти свіжі - я ділю 100 гр паличку свіжих дріжджів на 8 частин і беру 1 частину) - 1,5 ч. л.
  • Молоко - 120 мл
  • Масло вершкове (кімнатної температури плюс 50 гр для змащування) - 120 г
  • Сіль (без гірки) - 1 ч. л.
  • Жовток яєчний - 3 шт
  • Цукати (замінила ізюмом) - 50 г
  • Курага (порізати шматочками) - 50 г
  • Клюква (в'ялена)
  • Мак - 3 ст. л.
  • Вода (тепла) - 75 мл
  • Глазур (за бажанням для подачі, у мене 3 ст л цукрової пудри)

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
3376.6 ккал

белкі82.8
р

жири158.8
р

вуглеводи481.4
р

100 г страви

     

ккал
296.2 ккал

белкі7.3
р

жири13.9
р

вуглеводи42.2
г

 

Рецепт «Пиріг» Анжеліка «»:

Тісто 1Змішуємо
теплу воду з 1 год л цукру, дріжджами і 135 гр борошна, замішуємо тісто

- воно не липне, борошно не додавати! Наковуємо і ставимо на 30 хвилин в тепле місце

Поки стоїть тісто 1, робимо тісто 2Растираєм
жовтки з 75 гр цукру, 120 гр вершкового масла, молоком, сіллю, додаємо 400 гр борошна і замішуємо тістоНакриваємо
і залишаємо на столі, якщо не пройшло ще 30 хвилин

Минуло 30 хвилин - таким стало тісто 1

Змішуємо обидва тести, накриваємо і відправляємо в тепле місце на 1,5-2 години

Ось таким стало тісто після 1,5 годин

Розкочуємо тісто в прямокутник, тісто дуже м'яке і піддатливе, не липне до рук

Розподіляємо по поверхні 50 гр вершкового маслаПосипаємо
сухофруктами і маком

Згортаємо в рулет довгою стороною

Розрізаємо в довжину на 2 частини, повертаючи зрізом вгору

Переплести між собою

Переносимо на противінь, я попередньо виклала його силіконовим килимком, Звернути в коло і з'єднати кінці

Накуємо і залишаємо для розстійки на 40 Хвилинку
розігріваємо на 190Випікаємо
25 хвилин - до золотистого кольору, у мене займає від 25 до 35 хвилин, орієнтуйтеся на свою духовку

Посипаємо цукровою пудрою або поливаємо глазур'ю і відправляємо остигати на ґрати - це обов'язково!!! Пиріг повинен охолонути!!!

Ось такий на зрезеПисала
дуже довгий і докладний, насправді це дуже просто! Спробуйте, це дуже смачно!!!