Хочу запропонувати вашій увазі пиріг з шарового тіста з пудингом з чорної смородини і вишнею. Дуже смачно, спробуйте і вам обов'язково сподобається. Сам пудинг надає невелику кислинку і терпкість, а шаре тісто чудово поєднується з ним.
Інгредієнти для «Пиріг з вишнево-смородиновим пудингом»:
- Вишня - 0,5 стак.
- Смородина чорна - 0,5 стак.
- Крохмаль кукурудзяний - 2 ст. л.
- Цукор тростинний (ТМ «» Містраль «») - 2 ст. л.
- Тісто шаре бездрожжеве - 250 г
- Жовток яєчний - 1 шт
- Вода - 4 ст. л.
- Печиво (сухе) - 2 шт
Час приготування: 30 хвилин
Кількість порцій: 4
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
белкі27.1 |
жири75.5 |
вуглеводи285.4 |
Порції |
|||
ккал |
белки |
жири18.9 |
вуглеводи71.4 |
100 г страви |
|||
ккал |
белкі5.1 |
жири14.2 |
вуглеводи53.8 |
Рецепт «Пиріг з вишнево-смородиновим пудингом»:
Смородину і вишню промити водою для видалення сміття та пилу.
З вишні прибрати кісточки.
Додати до вишні тростинний цукор до смаку. Можна додати і більше, щоб начинка була солодшою.
Додаємо чорну смородину. Ставимо масу на плиту і доводимо до кипіння. Кукурудзяний крохмаль розвести у воді і влити в масу. Перемішати і проварити близько 1 хвилини до загустіння.
Тісто розділити на дві частини. Розкатати одну частину тесту під розмір форми. Я випікала пиріг у прямокутній формі.
На поверхню тіста розсипати подрібнене печиво.
Викладаємо вишнево-смородиновий пудинг.
Другу частину тесту розкатати і зробити надрізи. Викладаємо візерунки поверх пудингу. Змащуємо жовтком і посипаємо невеликою кількістю тростинного цукру.
Пиріг ставимо в духовку. Випікаємо 20-30 хвилин при температурі 180 градусів.
До столу подаємо пиріг у теплому вигляді.
Приємного чаювання!