Пиріжки на паличці з куркою

Хочете порадувати своїх близьких новою подачею пиріжків? Або додати родзинку своєму фуршету? Ці прості й оригінальні пиріжки створять гарний настрій і дітям, і дорослим! Я подавала ці пиріжки на вечерю замість хліба.

Інгредієнти для «Пиріжки на паличці з куркою»:

  • Філе куряче - 250 г
  • Соєвий соус (ТМ Kikkoman) - 2 ч. л.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Сметана - 2,5 ст. л.
  • Укроп - 1 міськст.
  • Олія рослинна - 3 ст. л.
  • Часник - 1 зуб.
  • Сир твердий - 40 г
  • Тісто шаре (бездрожжеве) - 600 г
  • Перець запашний - 2 шт
  • Жовток яєчний - 1 шт
  • Молоко - 1 ч.

Час приготування: 80 хвилин


Кількість порцій: 6

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
2898.2 ккал

белкі111.5
р

жири174.2
р

вуглеводи257.1
г

Порції

     

ккал
483 ккал


белки
18.6 р

жири29
г

вуглеводи42.9
р

100 г страви

     

ккал
252 ккал

белки
9.7 р

жири15.1
г

вуглеводи22.4
р


 

Рецепт «Пиріжки на паличці з куркою»:

Куряче філе відварити в несоленій воді з запашним перцем і половинкою цибулини близько 25 хв. Сир потерти на терку, іншу половину цибулини порізати кубиками і злегка підсмажити, кріп і часник подрібнити. Варену курку перемолоти на м'ясорубці або дрібно нарізати, змішати з цибулею, кропом, сиром, сметаною, соєвим соусом, часником.

Шаре тісто розморозити, злегка розкатати (розкатувати сильно не можна - паличка не буде триматися). Вирізати парну кількість ромашок (або інших форм, у мене форма діаметром 8 см). Палички потрібно попередньо замочити у воді, щоб після випічки вони не сильно темніли. Кладемо паличку поверх тіста, захоплюючи приблизно серединку, і злегка притискаємо паличку до тесту.

По центру ромашки викладаємо начинку, зверху - другу половинку тіста і щільно притискаємо половинки по периметру.

Робимо невеликі надрізи по центру. Для цієї начинки надрізи більше декоративні, ніж функціональні. Для дуже соковитої начинки надрізи потрібні обов'язково. У мене вийшло 18 шт. Викладаємо на змащений рослинним маслом пергамент. Змащуємо жовтком з молоком. Випікаємо в розігрітій духовці при температурі 200 градусів близько 25 хв. Можна подавати як холодними, так і гарячими.


Ось такі красунчики! Начинку можна брати будь-яку, тісто підійде також пісочне або дріжджове!

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND