Навіть не впевнена, що тягне це на рецепт, але на кухонці саме такий варіант не знайшла (шукала наполегливо), домочадцятьом роблю часто, а в дитинстві моя мама робила її часто, до того ж вона дуже корисна через часник (користь фітонцидів в зимовий період тощо), який в чистому вигляді не всі люблять. Я роблю її зазвичай на повсякденну і ми без заморочок її мажемо просто на хліб, син взагалі може ложкою їсти, не соромлячись, а можна, звичайно, святковий варіант зробити: начинити нею помідори, тости намастити зеленню прикрасити і т. п., але в подібних варіантах тільки в більш складних і наворочених (+ шинка, горіхи і т. п.) я бачила рецепти на кухонці, а свій варіант хочу викласти саме як якийсь унікальний простий склад на всі випадки життя, і неодмінно як повсякденний швидкий і корисний варіант смачної намазувалки.
Інгредієнти для «Повсякденно-святкова закуска»:
- Сир напівтвердий (Твердий, ковбасний, копчений теж відмінно підійдуть) - 200 г
- Часник (За смаком) - 5 зуб.
- Сметана (Сметану краще не густу брати, щоб краще змішувалися сир з часником. Також можете повністю або частково замінити на майонез - смак буде різний, можете вирішити, що вам краще буде) - 200 г
Час приготування: 10 хвилин
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
белкі65.4 |
жири93.6 |
вуглеводи49.3 |
100 г страви |
|||
ккал |
белкі12.6 |
жири18 |
вуглеводи9.5 |
Рецепт «Повсякденно-святкова закуска»:
Інгредієнти.
Сир трём на терке, я иногда на мелкой тру, иногда на крупной, так и эдак хорошо) Чеснок давлю чеснокодавкой. Все змішую.
Можна їсти ложками (як мій син), але не практично - швидко відлітає))
Можна намастити на хліб. Смачнятина:)
Ми хліб любимо смажити в тостері, а потім намащувати.
Насправді можна використовувати майже будь-який сир: і твердий, і ковбасний, і копчений, тільки м'які, мабуть, не підійдуть. До речі з ковбасним взагалі виходить смачний і дешевий варіант, мені дуже подобається цей підкопчений присмак ковбасного сиру)