Прикольний пиріг з кабачком, базиліком і оксамитовим плащем

Ось... боротьба з кабачками триває, хоча пристрасті і вщухли. Кабачки здають бойові позиції. Але ще ого-го! Шедевральні брауніс з кабачками спонукали мене пошукати щось ще типу випічки з цим "фруктом" ", знайшла рецепти, але всі вони були якісь нудні, нецікаві, прісні... Поки не натрапила я на цей ПРИКОЛИЙ рецептик. Чому прикольний? Та якось незвично: солодке з кабачків і базиліка... А потім ще й це "покривальце" "оксамитове, хі-хі! Може, я перебільшую - АЛЕ така моя воля, прикольний він...

Інгредієнти для «Прикольний пиріг з кабачком, базиліком і оксамитовим плащем»:

  • Борошно пшеничне/Борошно (вищого ґатунку, у Німеччині 505) - 440 р
  • Розпушувач тесту (Порошок для випічки) - 1 пакет.
  • Горіхи (терті) - 100 г
  • Стружка кокосова - 50 г
  • Кабачок (терті) - 500 г
  • Яйце куряче - 5 шт
  • Цукрова пудра - 200 г
  • Сіль
  • Ванілін - 1 пакет.
  • Кориця (молитва) - 1 ч. л.
  • Олія рослинна - 200 мл
  • Базилік (листя) - 10-20 шт
  • Варення (абрикосове) - 350 г
  • Марципан (Для "" оксамитового покривала ") - 200 г
  • Какао-порошок (я взяла натуральний мелений чорний шоколад) - 2 ст. л.

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
7098.9 ккал


белкі132.4
р

жири309.4
р

вуглеводи988.9
р

100 г страви

     

ккал
288.6 ккал

белкі5.4
р

жири12.6
р


вуглеводи40.2
г

 

Рецепт «Прикольний пиріг з кабачком, базиліком і оксамитовим плащем»:

(А мені тут згадався випадок з життя про справжній прикол! КОМУ НЕЦІКАВО, ПРОПУСТІТЬ! Можете перейти відразу до рецепту...
А справа була так: сталося це ще за часів моєї молодості, жили ми в «» великій і могутній «» країні. Були шановні люди: чоловік - радянський юрист, а я - радянська училка. І тут привалює нам щастя (ось вона - пруха і везуха!) - чоловікові пропонують на весь вересень! на всю сім'ю! путівку на море! в будинок відпочинку, який був організований на базі піонерського табору. Ясно справа - щастю немає межі. Доньці 9.09 виповниться повинно 2 рочки, це була така дитина - загалом, є що порозказати, але не буду! не бійтеся! Їдемо, приїжджаємо, відпочиваємо, все добре - прям «» травневий день і мінині серця «». Цілий день на морі, ввечері походи на кіноперегляди нових радянських кінофільмів, а час між коротали походами на ринок або в кіоск на території цього ж будинку відпочинку. І в один прекрасний день привозять вино - яке? А 2 всього і було - (ги!) червоне і біле! Стоїмо в невеликій черзі - в «совковий» час в черзі за товаром не постояти, значицца, задоволення і не піймати... так-то! І натовп так тихенько обговорює - вибір, мовляв, великий, яке вино брати... І ми з чоловіком про те саме гутаримо. Дитина наша стоїть в сторонці від черги, але близько до того, що відбувається. А треба зауважити - народ переважно з одного підприємства - сумнозвісного КМК (чи то пак Криворізький Металургійний Комбінат), і хоча це дуже велике підприємство, народ все ж один одного мало-мало знає. Значицца знають, які ми порядні люди: чоловік стежить за дотриманням і виконанням радянських законів, а я виховую дітей у дусі «» морального вигляду «» майбутніх будівельників комунізму. І тут у цей відповідальний момент, коли всі на секунду притихли, тяжко обтяжені думками: красное? -белое?, наше дитё громко и ясно заявляет: "А я ЦЕ вино люблю!" ". Всі голови автоматично повертаються до нас... Ми червоніємо, втекти - значить, ще більше зганьбитися... Польщена увагою і виробленим ефектом дитя ще раз голосно і привселюдно повторює цю фразу, на що кіоскерша виглянула зі свого закутка і, вмілившись пізнанням нашої крихти у винах? (не можу сказати, що це було вино, швидше якась брага - ну та гаразд...), відпустила нам без черги. Ось і постає питання: чи треба було совіститися від завданих збитків нашому іміджу або радіти маленьким привілеям??? Напевно, радіти...)

Все, тепер до рецепту з приколами. Кабачки - якщо вони молоденькі - тільки вимити, а старі і забугрілі піддаються більш ретельній обробці: їх треба почистити і вийняти з них насіння. Кабачки натерти дрібно і залишити в дуршлагу, через час віджати. Коли я віджала, то у мене їх стало менше, ніж 500 г, але я нічого не додавала.
Борошно і порошок для випічки перемішати в мисці. Туди ж - горіхи і кокосову стружку (якщо кокоса немає, то візьміть 150 г горіхів; у мене була зворотна ситуація - горіхів не вистачило і я додала кокоса), терті кабачки і дрібно порізані листики базиліка (кількість залежить від їх розміру). Перемішати.

В іншій мисці взбити в пишну піну яйця з цукровою пудрою (в рецепті було 250 г пудри, але мені здалося це вже дуже надто - попка злипнеться, я взяла 200 г), додаючи поступово, як пудру, так і ванілін, корицю і сіль. Отже, маса повинна бути пишною і повітряною.

У тісто вводимо раст. масло (я кількість теж скоротила - замість 250 мл взяла тільки 200 мл), поступово вводимо яєчну масу, спочатку перемішуємо енергійно (десь 1/3 маси), а потім легкими рухами «» зверху-вниз «» за допомогою кондитерської лопаточки вводимо яєчну масу.

Духовку розігріваємо попередньо до 180 °. Форму (краще квадратну, у мене розмір 36х24 см) тонко змащуємо раст. маслом і дно застилаємо папером. Тісто обережно виливаємо, розрівнюємо і випікаємо до готовності. Воно дуже красиво «» румяниться «», тому обов'язково робимо тест «» сухої палички «» .
Я бісквіт остужаю на подушці (попередньо застилаємо папером і рушником), перевернувши його догори попою і знявши папір - так він ніколи не осяде і не пам'ятається. Розрізаємо навпіл - так-так, вимірювала лінійкою! Абрикосове варення (можна й інше, але краще з кислинкою) підігріваємо і намащуємо на бісквіт, кладемо один на одного змащеними сторонами


Після цього обмазуємо його варенням з усіх боків (у мене пішло більше варення - майже 400 г).

Готуємо для пирога «» оксамитовий плащик «»: марципан ріжемо на шматочки і присипаємо какао або шоколадним порошком. Месим - найкраще це робити на силіконовому килимку! Накриваємо харчовою плівкою і розкатуємо потоньше - форма вас не повинна хвилювати! Потім беремо шматочки марципанового плащика - дуже важливо брати, як вийде: і великі та маленькі шматочки! - і викладаємо їх на поверхні пирога у вигляді складок, підганяючи лише краї. Готово.

Ніжний - м'який, ароматний, горіхово-кабачкіністовий, марципанове-незвичайний... Ой, вибачте за приколи!

Без плаща, воно, звичайно, не те... жартую! Можна зробити шоколадну глазур - але, на жаль! це вже інший смак!

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND