Пудінг молочний
Рецепт - простіше не буває. Виставляю його тому, що ще не всі кухарі мають можливість придбати в магазині напівфабрикат пудингу в сухому вигляді. Так так, без хімії, і корисніше!!! І можна свавільно фантазувати над його варіаціями! І в начинку, і в креми додавати...
Інгредієнти для «Пудинг молочний»:
- Молоко - 0.5 л
- Жовток яєчний - 1-2 шт
- Цукор - 2 ст. л.
- Ваніль (порошок (або стручкова)) - 2 ч. л.
- Крохмаль (дрібного помолу) - 2 ст. л.
Час приготування: 10 хвилин
Кількість порцій: 2
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви | |||
ккал | белкі19.5 | жири10.7 | вуглеводи131.8 |
Порції | |||
ккал | белки | жири5.4 | вуглеводи65.9 |
100 г страви | |||
ккал | белки | жири1.6 | вуглеводи19.4 |
Рецепт «Пудинг молочний»:
Налити в каструлю приблизно 400 р. молока, поставити на маленький вогонь і розвести в ньому, завадячи, цукор + ваніль. Довести до кипіння.
Розвести крохмаль у 100 г холодного молока, додати жовток (жовтки, якщо яйця не великі) і поступово вливати, весь час завадячи, жовтково-крохмальну суміш у каструлю з молоком і цукром.
Довести до кипіння і, перешкоджаючи проварити 1-2 хв. Зняти з плити. Додати ароматизатори до смаку (у мене був сироп «Амаретто»).
Якщо волієте пудинг у застиглому вигляді - то треба розлити гарячу масу по ополоснутих холодною водою формочках. Прикрити фольгою або плівкою. Поставити в холодильник.
У гарячому вигляді - прекрасний «соус» до солодких стравів типу яблучних пирогів тощо.
Це я вже, на прохання зварять, робила другий показовий варіант. На фото - щойно зварений, ще гарячий пудинг. Ось таку він має консистенцію.
Свій колір цей пудинг придбав завдяки 2-3 ложкам яєчного лікеру.
А тут я використовую ще гарячий пудинг, як соус до випічки з шарового тіста (сливово-яблучний штрудель).
Постарайтеся акуратніше відокремлювати жовтки від білків, інакше залишки білка заваряться пластівцями!!!