Пудінг молочний

Рецепт - простіше не буває. Виставляю його тому, що ще не всі кухарі мають можливість придбати в магазині напівфабрикат пудингу в сухому вигляді. Так так, без хімії, і корисніше!!! І можна свавільно фантазувати над його варіаціями! І в начинку, і в креми додавати...

Інгредієнти для «Пудинг молочний»:

  • Молоко - 0.5 л
  • Жовток яєчний - 1-2 шт
  • Цукор - 2 ст. л.
  • Ваніль (порошок (або стручкова)) - 2 ч. л.
  • Крохмаль (дрібного помолу) - 2 ст. л.

Час приготування: 10 хвилин


Кількість порцій: 2

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
653.8 ккал

белкі19.5
р

жири10.7
р

вуглеводи131.8
р

Порції

     

ккал
326.9 ккал


белки
9.8 р

жири5.4
р

вуглеводи65.9
р

100 г страви

     

ккал
96.1 ккал

белки
2.9 р

жири1.6
р

вуглеводи19.4
р


Рецепт «Пудинг молочний»:

Налити в каструлю приблизно 400 р. молока, поставити на маленький вогонь і розвести в ньому, завадячи, цукор + ваніль. Довести до кипіння.

Розвести крохмаль у 100 г холодного молока, додати жовток (жовтки, якщо яйця не великі) і поступово вливати, весь час завадячи, жовтково-крохмальну суміш у каструлю з молоком і цукром.

Довести до кипіння і, перешкоджаючи проварити 1-2 хв. Зняти з плити. Додати ароматизатори до смаку (у мене був сироп «Амаретто»).

Якщо волієте пудинг у застиглому вигляді - то треба розлити гарячу масу по ополоснутих холодною водою формочках. Прикрити фольгою або плівкою. Поставити в холодильник.

У гарячому вигляді - прекрасний «соус» до солодких стравів типу яблучних пирогів тощо.

Це я вже, на прохання зварять, робила другий показовий варіант. На фото - щойно зварений, ще гарячий пудинг. Ось таку він має консистенцію.

Свій колір цей пудинг придбав завдяки 2-3 ложкам яєчного лікеру.

А тут я використовую ще гарячий пудинг, як соус до випічки з шарового тіста (сливово-яблучний штрудель).




Постарайтеся акуратніше відокремлювати жовтки від білків, інакше залишки білка заваряться пластівцями!!!

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND