Розсипчастий рис з баклажанами і куркою каррі

Цей рецепт рису потрібен всім, хто готує. Рис виходить дивовижно розсипчастим і смачним. Якщо хочете, взагалі не додавайте спецій, тільки присипте солі до смаку, він все одно буде чудовим. Головне - вибрати якісний рис - Містраль Жасмін, а також дотримуватися часу і пропорції. Він стане прекрасним доповненням до овочів, риби та м'яса. У цьому рецепті я пропоную зробити його з ніжними ароматними баклажанами і куркою в ароматному соусі каррі з кокосовим молоком.

Інгредієнти для «Розсипчастий рис з баклажанами і куркою каррі»:

Для рису:

  • Ріс (Містраль Жасмін) - 2 стак.
  • Масло вершкове - 1 ст. л.
  • Кориця (паличка) - 1 шт
  • Кардамон (коробочки) - 6 шт
  • Куркума - 1 ч. л.
  • Перець запашний
  • Сіль

Для кисло-солодких баклажанів:

  • Олія рослинна
  • Баклажан - 2 шт
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Часник - 2 шт
  • Гвоздика (бутончики) - 3 шт
  • Перець чилі - 1 шт
  • М'ята - 1 пуч.
  • Соєвий соус - 2 ст. л.
  • Оцус - 2 ст. л.
  • Цукор (Містраль Універсальний) - 2 ст. л.
  • Крохмаль - 1 ст. л.

Для курки в соусі каррі:

  • Молоко кокосове - 600 мл
  • Кінза - 1 пуч.
  • Часник - 6 зуб.
  • Імбир - 5 г
  • Перець чилі - 1 шт
  • Олія рослинна
  • Стегно куряче (без кістки) - 8 шт
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Гвоздика (бутончики) - 3 шт
  • Кориця - 1 шт
  • Зіра - 2 ч. л.
  • Коріандр - 2 ч. л.
  • Гарам масала - 1 ч. л.
  • Сік лимонний (паста тамаринда або сік половини лимона) - 1 ч. л.

Час приготування: 120 хвилин


Кількість порцій: 6

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
4931.6 ккал

белкі260.9
р

жири211.7
р

вуглеводи799.5
г

Порції

     

ккал
821.9 ккал


белкі43.5
р

жири35.3
р

вуглеводи133.3
г

100 г страви

     

ккал
152.7 ккал

белкі8.1
г

жири6.6
р

вуглеводи24.8
р


 

Рецепт «Розсипчастий рис з баклажанами і куркою каррі»:

1. Підготувати інгредієнти.

2. Рис промити під водою.

3. У каструлі з товстим дном розігріти масло, покласти в нього паличку кориці і розчавлені коробочки кардамону, швидко прогріти на сильному вогні і всипати сіль, перець (за смаком) і куркуму. Додати рис, добре перемішати, щоб рис покрився маслом і куркумою. Влити в каструлю три з половиною склянки окропу, перемішати, закрити кришкою, довести до кипіння і готувати 5 хвилин. Потім знизити вогонь до мінімуму і варити ще 7 хвилин. Всього - 12 хвилин. Зняти каструлю з вогню, загорнути в плед і залишити ще на 12 хвилин. За цей час рис остаточно приготується.

4. Для баклажанів: баклажани порізати досить великими кубиками, покласти в дуршлаг, що сидить на каструлі, посипати сіллю і поставити під гніт. Залишити на годину, щоб вийшла зайва рідина.


5. Змішати соєвий соус, оцет, цукор і крохмаль у мисочці.

6. Руками віджати рідину з баклажанів і обсушити їх на паперових рушниках. Розігріти масло в сковороді і обсмажити баклажани в дві парафії. Додавати масло за необхідності. Шматочки баклажана повинні зарум'янитися. Це займе приблизно 20 хвилин. Прибрати баклажани зі сковороди.

7. Цибулю порізати напівкільцями і загасити в олії на низькому вогні до прозорості, додати порізаний тонкими дольками часник і прогріти ще дві хвилини.

8. Додати баклажани і залити соусом. Все розмішати, знизити вогонь, накрити кришкою і готувати 2 хвилини. Зняти кришку, збільшити вогонь і готувати, постійно перешкоджаючи, ще хвилину.

9. Для курки в соусі каррі: вилити кокосове молоко в блендер, додати кінзу (листя і чореньки), подрібнити і прибрати.


10. У чистий блендер покласти часник, імбир, чилі, трохи води і прокрутити, щоб вийшла густа паста.

11. Курку розрізати на невеликі шматочки і обсмажити до золотистого кольору. Прибрати зі сковороди.

12. Цибулю дрібно порізати, загасити разом з корицею і гвоздикою до золотистого кольору. Додати пасту чилі і готувати, поки не випарується майже вся рідина.

13. Повернути курку в сковороду до цибулі, додати решту спецій і суміш кокосового молока з кінзою. Довести до кипіння, накрити кришкою і готувати 15 хвилин. Потім готувати без кришки ще 15-20 хвилин, щоб соус загустів. Перевірити курку на готовність, додати сіль і перець при необхідності і пасту тамаринд (або лимонний сік).

14. Подавати рис, баклажани і курку гарячими, в окремих тарілках. Баклажани посипати свіжою рубаною м'ятою, а курку, при бажанні, кінзою.



COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND