Яблука... Соковиті, ароматні яблука в ніжнішому, розсипчастому тесті! Рецепт підкорив і захопив мене своєю простотою і чудовим смаком! Величезна подяка за цю чудову випічку Наташеньці (Natik-Nata- Natali)! Пригощайтеся, мої дорогі!
Інгредієнти для «Рулетики» Яблучна насолода «»:
- Маргарин (для випічки) - 200 г
- Сметана (у мене 24%) - 200 г
- Борошно пшеничне/Борошно - 2 стак.
- Розпушувач тіста - 0,5 ч. л.
- Ванільний цукор (8 г) - 1 пач.
- Яблуко (середніх) - 6 шт
- Цукор - 0,5 стак.
- Сік лимонний - 4 ст. л.
- Цукрова пудра - 2 ст. л.
Час приготування: 90 хвилин
Кількість порцій: 15
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
белкі39.3 |
жири167.7 |
вуглеводи381.9 |
Порції |
|||
ккал |
білкі2.6 |
жири11.2 |
вуглеводи25.5 |
100 г страви |
|||
ккал |
белкі2.2 |
жири9.4 |
вуглеводи21.5 |
Рецепт «Рулетики» Яблучна насолода «»:
У рецепті був вказаний маргарин для випічки і я пекла з ним. Противники маргарину, звичайно ж, можуть використовувати вершкове масло.
Маргарин повинен бути кімнатної температури. Маргарин розтерти зі сметаною і ванільним цукром. Я це дійство проробляла руками. Потрібно домогтися однорідної, без шматочків маргарину, субстанції.
В одну склянку борошна додамо розпушувач, перемішаємо і просіємо через сито. Додамо борошно в сметано-маргаринову суміш.
Другий склянку борошна також просіяти через сито, але вводити вже поступово, домагаючись консистенції м'якого тесту.
У мене пішло менше двох склянок борошна. Ось який колобок виходить. Накриємо його плівкою і відкладемо вбік.
У холод не потрібно.
Яблука моє, чистимо, вирізаємо насіннєву коробку і натираємо на крупній (буряковій) тьорці. Поллемо лимонним соком і засипемо цукром. Цукру я написала приблизно, оскільки яблука різні і смаки у всіх різні.
Перемішуємо і залишаємо на 10-15 хвилин у спокої.
На стільницю кладемо аркуш паперу для випічки. Посипаємо його трохи борошном.
Відрізаємо від тесту половину. Скочуємо ковбаску і потім розкочуємо з неї прямокутник розміром 15х30 см.
Яблука викладаємо на сито і віджимаємо з них весь сік.
Половину натертих яблук викладаємо на середину прямокутника по всій довжині. До яблук можна додати і корицю, і родзинки. Першу частину я робила тільки з яблуками, в другу додала трохи кориці. Смачно в обох випадках!
Тепер одну половину тесту загорнемо на яблука. Отак.
За допомогою пензлика змочимо цю сторону трохи водою.
Тепер другу частину «закидаємо» на тісто. Виходить ніби нахліст.
Розрізаємо ножем на брусочки, довжиною приблизно 4-7 Противник
застилаємо папером для випічки і переносимо на нього наші рулетики.
Все те ж саме робимо і з другою частиною тесту.
Змащуємо збитим яйцем і відправляємо випікатися в попередньо нагріту духовку (200 градусів) на 25-30 хвилин. Рулетики повинні красиво зарум'янитися.
Виймаємо з духовки і відразу ж посипаємо цукровою пудрою!
Дуже ніжні!
Дуже смачні!
Няма!
Пригощайтеся, дорогі!
Приємного апетиту!!!