Освітлюючий і яскравий салатик стане прекрасною окрасою на святковому столі. При всьому при цьому він дуже смачний!
Інгредієнти для «Салат буряковий з фунчозою»:
- Фунчоза (пачка сухий) - 200 г
- Буряк (варений, великий) - 1 шт
- Соєвий соус (ТМ «» Кіккоман «») - 2 ст. л.
- Оцет (6% - яблучний, винний або рисовий) - 1 ст. л.
- Горіхи кедрові - 1 ст. л.
- Зелень
- Перець запашний (до смаку)
- Часник - 1 зуб.
- Олія оливкова
Час приготування: 20 хвилин
Кількість порцій: 4
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
белкі7.4 |
жири7.9 |
вуглеводи192.2 |
Порції |
|||
ккал |
белки |
жири2 |
вуглеводи48.1 |
100 г страви |
|||
ккал |
белки |
жири2 |
вуглеводи49.3 |
Рецепт «Салат буряковий з фунчозою»:
Вивчити упаковку, особливо ту сходинку, де вказано діаметр вермішелі.
Якщо він менше 0,5 мм, то досить просто залити його окропом, накрити кришкою і залишити на 5 хвилин. Після відкинути її на дуршлаг і злегка промити під струменем холодної води. Якщо ж локшина товще півміліметра, потрібно готувати фунчозу на вогні. Покласти її в присолений окріп і варити не більше 3-4 хвилин, щоб вона не втратила форму. Потім злити воду і додати трохи рослинної олії, щоб вона не злиплася. Готову фунчозу нарізати на коротші частини.
Варений буряк натерти на великій терці.
Додати до буряка фунчозу.
Перемішати.
Злегка сбрызнуть оцтом. Приблизно 1 ст. л. 6% -го.
І трохи здобути соєвим соусом і оливковою олією. Покласти часник, нарізаний дуже дрібними кубиками. Поперчити. Спробувати на сіль, якщо потрібно, посолити. Перемішати і дати настоятися хвилин 10.
Додати кедрові горішки і подрібнену зелень. Перемішати.
Подати до столу, прикрасивши кедровими горіхами.
Приємного апетиту!