Салат буряковий з фунчозою

Освітлюючий і яскравий салатик стане прекрасною окрасою на святковому столі. При всьому при цьому він дуже смачний!

Інгредієнти для «Салат буряковий з фунчозою»:

  • Фунчоза (пачка сухий) - 200 г
  • Буряк (варений, великий) - 1 шт
  • Соєвий соус (ТМ «» Кіккоман «») - 2 ст. л.
  • Оцет (6% - яблучний, винний або рисовий) - 1 ст. л.
  • Горіхи кедрові - 1 ст. л.
  • Зелень
  • Перець запашний (до смаку)
  • Часник - 1 зуб.
  • Олія оливкова

Час приготування: 20 хвилин


Кількість порцій: 4

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
816.5 ккал

белкі7.4
р

жири7.9
р

вуглеводи192.2
г

Порції

     

ккал
204.1 ккал


белки
1.9 р

жири2
г

вуглеводи48.1
г

100 г страви

     

ккал
209.4 ккал

белки
1.9 р

жири2
г

вуглеводи49.3
р


 

Рецепт «Салат буряковий з фунчозою»:

Вивчити упаковку, особливо ту сходинку, де вказано діаметр вермішелі.
Якщо він менше 0,5 мм, то досить просто залити його окропом, накрити кришкою і залишити на 5 хвилин. Після відкинути її на дуршлаг і злегка промити під струменем холодної води. Якщо ж локшина товще півміліметра, потрібно готувати фунчозу на вогні. Покласти її в присолений окріп і варити не більше 3-4 хвилин, щоб вона не втратила форму. Потім злити воду і додати трохи рослинної олії, щоб вона не злиплася. Готову фунчозу нарізати на коротші частини.

Варений буряк натерти на великій терці.

Додати до буряка фунчозу.

Перемішати.


Злегка сбрызнуть оцтом. Приблизно 1 ст. л. 6% -го.

І трохи здобути соєвим соусом і оливковою олією. Покласти часник, нарізаний дуже дрібними кубиками. Поперчити. Спробувати на сіль, якщо потрібно, посолити. Перемішати і дати настоятися хвилин 10.

Додати кедрові горішки і подрібнену зелень. Перемішати.

Подати до столу, прикрасивши кедровими горіхами.

Приємного апетиту!


 

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND