Салат з качиною грудки з бальзамічною черешнею. Літній, яскравий салат з качки з черешнею. Замість черешні можна взяти вишню.
Інгредієнти для «Салат з качиною грудки з черешнею»:
Для качки
- Грудка качина - 1 шт
- Соєвий соус (Терияки від Кіккоман) - 1 ст. л.
- Мед - 1\2 ч. л.
- Перець чорний - за смаком
- Олія оливкова - 1 ст. л.
Для бальзамічної черешні
- Черешня - 200 г
- Цукор - 1 ч.
- Оцет (червоний бальзамічний) - 1 ст. л.
- Соєвий соус (Терияки від Кіккоман) - 1 ч. л.
- Перець чорний - за смаком
- Крохмаль - 1\2 ч. л.
- Вода - 100 мл
Так само
- Листя салату/Салат
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
белкі50.9 |
жири43.3 |
вуглеводи57.9 |
100 г страви |
|||
ккал |
білкі7.8 |
жири6.7 |
вуглеводи8.9 |
Рецепт «Салат з качиною грудки з черешнею»:
1. Качине філе вимити, обсушити, зробити надрізи на шкірі. Соєвий соус змішати з маслом, медом і перцем. Замаринувати м'ясо і відкласти.
2. Черешню вимити, розрізати на 2 половинки, вийняти кісточки. Черешню перекласти в ковш або сотійник, додати цукор.
3. Карамелізувати черешню пару хвилин на сильному вогні, потім влити соєвий соус, оцет, додати чорний перець, перемішати. Потім крохмаль розвести водою, влити в ковш, довести до кипіння і зняти з вогню. Остудити.
4. Сковороду розігріти, викласти грудку шкірою вниз і обсмажити до золотистої корочки. потім перевернути і обсмажити з іншого боку. Потім відправити грудку в духовку і готувати ще 5-7 хвилин, залежно від того, яку прожарку любите. Потім качку вийняти і нарізати ломтиками.
5. Салат вимити. обсушити. викласти на тарілку.
6. Зверху викласти ломтики качки і черешню. Приємного апетиту!