Я приготувала всім давно знайомий пиріг з рисом і зеленню. Відмінність від звичного пирога або пиріжків у тому, що він багатослоєний. І, звичайно ж, рис Акватіка MIX і шпинат роблять його особливим. Пиріг хороший як в теплому вигляді, так і в холодному.
Інгредієнти для «Шар'єний пиріг з рисом і шпинатом»:
- Тісто шаре бездрожжеве (упаковка) - 950 г
- Ріс (акватика mix від копанні «» Містраль «») - 100 г
- Шпинат - 200 г
- Фета - 100 г
- Масло вершкове - 150 г
- Яйце куряче (варене) - 6 шт
- Сіль (за смаком)
Час приготування: 90 хвилин
Кількість порцій: 8
Харчова та енергетична цінність:
Рецепт «Шар'єний пиріг з рисом і шпинатом»:
Продукти.
Рис промила і відварила за інструкцією на упаковці, шпинат і яйця нарізала (яйця - помільче), фету - розім'яла руками.
Змішала все у великій мисці, добре посолила і трохи пом'яла руками.
Розкатала тісто досить тонко (3 -5 мм), вирізала за шаблоном, що відповідає внутрішнім розмірам форми для випічки. Обрізки розкатала і запекла в духовці до рум'янця.
Вершкове масло розтопила.
На дно керамічної форми, вистеленої пекарським промасленим папером, поклала лист тесту.
Змастила його розтопленим вершковим маслом, зверху поклала начинку, трохи притискаючи її.
Так і продовжувала: шар тіста, масло, начинка. Закінчила тестом, вийшло у мене 6 шарів, змастила олією - і в духовку, нагріту до 180 град., на 40 - 50 хвилин.
Ось таким я його дістала.
Звичайно, щоб подати його красиво, над ним ще треба потрудитися (правда, перші пару шматків відбити не вдалося, довелося поступитися).
Запечені обрізки тіста остудила і розім'яла в крихту Пиріг обрізала гострим ножем, змастила рясно розтопленим вершковим маслом і посипала крихтами.
Можна подавати.
Мені буде приємно, якщо пиріг сподобається і вам!