Шаровий пиріг з рисом і шпинатом

Я приготувала всім давно знайомий пиріг з рисом і зеленню. Відмінність від звичного пирога або пиріжків у тому, що він багатослоєний. І, звичайно ж, рис Акватіка MIX і шпинат роблять його особливим. Пиріг хороший як в теплому вигляді, так і в холодному.

Інгредієнти для «Шар'єний пиріг з рисом і шпинатом»:

  • Тісто шаре бездрожжеве (упаковка) - 950 г
  • Ріс (акватика mix від копанні «» Містраль «») - 100 г
  • Шпинат - 200 г
  • Фета - 100 г
  • Масло вершкове - 150 г
  • Яйце куряче (варене) - 6 шт
  • Сіль (за смаком)

Час приготування: 90 хвилин

Кількість порцій: 8

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
6397.6 ккал

белкі136.5
р

жири412.4
р

вуглеводи520.6
р

Порції

     

ккал
799.7 ккал

белкі17.1
р

жири51.6
р

вуглеводи65.1
г

100 г страви

     

ккал
349.6 ккал

белкі7.5
р

жири22.5
р

вуглеводи28.4
р

 

Рецепт «Шар'єний пиріг з рисом і шпинатом»:

Продукти.

Рис промила і відварила за інструкцією на упаковці, шпинат і яйця нарізала (яйця - помільче), фету - розім'яла руками.

Змішала все у великій мисці, добре посолила і трохи пом'яла руками.

Розкатала тісто досить тонко (3 -5 мм), вирізала за шаблоном, що відповідає внутрішнім розмірам форми для випічки. Обрізки розкатала і запекла в духовці до рум'янця.
Вершкове масло розтопила.

На дно керамічної форми, вистеленої пекарським промасленим папером, поклала лист тесту.

Змастила його розтопленим вершковим маслом, зверху поклала начинку, трохи притискаючи її.

Так і продовжувала: шар тіста, масло, начинка. Закінчила тестом, вийшло у мене 6 шарів, змастила олією - і в духовку, нагріту до 180 град., на 40 - 50 хвилин.

Ось таким я його дістала.

Звичайно, щоб подати його красиво, над ним ще треба потрудитися (правда, перші пару шматків відбити не вдалося, довелося поступитися).
Запечені обрізки тіста остудила і розім'яла в крихту Пиріг обрізала гострим ножем, змастила рясно розтопленим вершковим маслом і посипала крихтами.

Можна подавати.







Мені буде приємно, якщо пиріг сподобається і вам!