Ви теж сумніваєтеся в якості магазинних м'ясних делікатесів? Щоб побалувати себе домашньою натуральною шинкою, зовсім необов'язково бути фахівцем. З цим простим рецептом це зможе кожен.
Опис приготування:
Хочу розповісти вам, як приготувати шинку без гілчинниці і особливих зусиль. Ви не тільки будете впевнені в її складі, але і зможете створити свою ідеальну шинку: гостреньку, пряну тощо. Приготувати її можна як на плиті, так і в коптильні. Вибирайте той варіант, який вам зручніший. Але про все розповім по порядку. Цей рецепт досить незвичайний, вір маринування м'яса займає досить багато часу, однак, повірте, очікування того варте!
Призначення: На святковий стіл/ФуршетОсновний
інгредієнт:М'ясо/СвининаБлюдо
:Закуски/Страви копчені
Інгредієнти:
- Свинина - 6 Кілограм
- Вода - 8 Літрів
- Сіль - 2.5 Стакана
- Цукор - 2 Стакана
- Спеції - 1 За смаком (кориця, перець, мускатний горіх, аніс, лавровий лист тощо)
Кількість порцій: 8-10
Як приготувати «» Шинка без гілчинниці «»
1. М'ясо вимийте і обсушіть. З'єднайте у великій каструлі воду, сіль, цукор і спеції. Доведіть до кипіння, зніміть з вогню і остудіть до кімнатної температури.
2. Викладіть м'ясо у великий контейнер, залийте маринадом.
3. Приберіть у холодильник на тиждень. Так, так, саме на такий проміжок часу. В оригінальному рецепті рекомендували тримати м'ясо 12-14 днів, але я думаю, що тижня буде цілком достатньо. Зверху можна встановити обважнювач, щоб свинина весь час була покрита маринадом.
4. Все, м'ясо як слід промаринувалося. Дістаньте його і обсушіть серветкою. Тепер його можна відправити в каструлю з водою і варити при температурі 80 градусів (дуже важливо дотримуватися температури!).
5. Або ж відправте в коптильню, якщо така є під рукою.
6. Те, що вийде в результаті, просто не описати словами. Неймовірно насичений смак і аромат, шинка буквально тане в роті. Дуже класно, рекомендую!
