Шинка без вітчинниці

Ви теж сумніваєтеся в якості магазинних м'ясних делікатесів? Щоб побалувати себе домашньою натуральною шинкою, зовсім необов'язково бути фахівцем. З цим простим рецептом це зможе кожен.

Опис приготування:

Хочу розповісти вам, як приготувати шинку без гілчинниці і особливих зусиль. Ви не тільки будете впевнені в її складі, але і зможете створити свою ідеальну шинку: гостреньку, пряну тощо. Приготувати її можна як на плиті, так і в коптильні. Вибирайте той варіант, який вам зручніший. Але про все розповім по порядку. Цей рецепт досить незвичайний, вір маринування м'яса займає досить багато часу, однак, повірте, очікування того варте!


Призначення: На святковий стіл/ФуршетОсновний
інгредієнт:М'ясо/СвининаБлюдо
:Закуски/Страви копчені

Інгредієнти:

  • Свинина - 6 Кілограм
  • Вода - 8 Літрів
  • Сіль - 2.5 Стакана
  • Цукор - 2 Стакана
  • Спеції - 1 За смаком (кориця, перець, мускатний горіх, аніс, лавровий лист тощо)


Кількість порцій: 8-10

Як приготувати «» Шинка без гілчинниці «»

1. М'ясо вимийте і обсушіть. З'єднайте у великій каструлі воду, сіль, цукор і спеції. Доведіть до кипіння, зніміть з вогню і остудіть до кімнатної температури.

2. Викладіть м'ясо у великий контейнер, залийте маринадом.

3. Приберіть у холодильник на тиждень. Так, так, саме на такий проміжок часу. В оригінальному рецепті рекомендували тримати м'ясо 12-14 днів, але я думаю, що тижня буде цілком достатньо. Зверху можна встановити обважнювач, щоб свинина весь час була покрита маринадом.

4. Все, м'ясо як слід промаринувалося. Дістаньте його і обсушіть серветкою. Тепер його можна відправити в каструлю з водою і варити при температурі 80 градусів (дуже важливо дотримуватися температури!).

5. Або ж відправте в коптильню, якщо така є під рукою.

6. Те, що вийде в результаті, просто не описати словами. Неймовірно насичений смак і аромат, шинка буквально тане в роті. Дуже класно, рекомендую!