Сирний торт з шинкою і грибами
Смачна і поживна страва з простих продуктів підійде як на загальний стіл, так і до приходу гостей.
Інгредієнти для «Сирний торт з шинкою і грибами»:
- Хлібці (тонкі) - 1 упак.
- Масло вершкове - 100 г
- Желатін - 40 г
- Сир плавлений (вершковий з травами) - 200 г
- Шинка - 200 г
- Шампіньйони - 100 г
- Цибуля ріпчаста - 1 шт
- Крес-салат - 1 упак.
- Лимон - 1 шт
- Вершки (33% жирності) - 200 мл
- Хрін (готовий) - 2 ст. л.
- Сіль (за смаком)
Час приготування: 55 хвилин
Кількість порцій: 8
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви | |||
ккал | белкі135.7 | жири230 | вуглеводи85.4 |
Порції | |||
ккал | белкі17 | жири28.8 | вуглеводи10.7 |
100 г страви | |||
ккал | белкі10.8 | жири18.3 | вуглеводи6.8 |
Рецепт «Сирний торт з шинкою та грибами»:
Укласти хлібці в пакет, зав'язати його. Ретельно подрібнити за допомогою скалки. Висипати в миску.
Нагріти масло до кімнатної температури. Додати до подрібнених хлібців. Ретельно перемішати.
Застілити аркушем пергамента роз'ємну форму для торта. Зверху викласти хлібну масу, ущільнити. Поставити на 15 хв у холодильник.
Крес-салат вимити, висушити, подрібнити.
Желатин розчинити в невеликій кількості води. Не доводячи до кипіння, прогріти, трохи остудити і процедити.
Половину суміші з желатином і крес-салат додати до сиру, ретельно перемішати.
Викласти сирну масу на основу торта.
Гриби нарізати пластинами, шинку - смужками. Цибулю очистити і подрібнити.
У сотейнику розігріти олію. Обсмажити цибулю до золотистого кольору (близько 4х хвилин). Додати шинку з грибами, обсмажувати ще близько 5-7 хвилин. Посолити до смаку
Вершки злити в густу піну. Желатин, що залишився, додати до вершків. Вичавити сік половини лимона. Додати хрін і суміш шинки, грибів і цибулі. Ретельно перемішати, викласти у форму на сирну начинку, поставити в холодильник на 2 години.
Подавати до столу. Ммм смачненько