Ситна м'ясна запіканка з рисом і грибами
Один з варіантів обіду або вечері. Ситна, соковита страва.
Інгредієнти для «Ситна м'ясна запіканка з рисом і грибами»:
- Ріс - 1 стак.
- Гриби (свіжі, я брала шампіньйони) - 350 г
- Фарш м'ясний (у мене яловичий) - 700 г
- Асорті овочеве (заморожене, «Весняний букет») - 1 упак.
- Цибуля ріпчаста - 2 шт
- Сир твердий (тертий, ковбасний, плавлений або будь-який інший) - 150 г
- Лимон - 1 шт
- Молоко - 1 стак.
- Кетчуп
- Соус
- Масло вершкове
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви | |||
ккал | белкі75 | жири17.4 | вуглеводи195.8 |
100 г страви | |||
ккал | белкі3.1 | жири0.7 | вуглеводи8.1 |
Рецепт «Ситна м'ясна запіканка з рисом і грибами»:
Рис зварити в підсоленій воді.
Овочі відварити до напівготовності, воду злити і злегка посолити.
Цибулю нарізати кубиками і обсмажити на олії.
До цибулі додати фарш і обсмажити до готовності, додавши 1 ст. л. кетчупу, 1 ст. л. солодкого соусу. Посолити і поперчити до смаку.
Гриби нарізати платівками, викласти на злегка змащену маслом сковорідку, полити лимонним соком і загасити до випаровування рідини. Потім додати трохи молока, загасити хвилини 2 -3. Форму
змастити вершковим маслом.
Викласти малюнок у рис додати 4 - 5 ст. л. обсмаженого фаршу з цибулею. Перемішати, щоб рис був соковитим.
Потім рівномірно викласти овочі, потім залишився фарш і гриби.
В олію, що залишилася від фаршу або грибів, налити молоко, розбавити водою наполовину, довести до кипіння і всипати тертий сир (плавлений і ковбасний краще трохи заморозити), заважаючи, довести до соус до однорідної маси.
Залити соусом запіканку і поставити в розігріту до 200 -220 * З духовку,
запікати приблизно хвилин 40 -50.Писати
довго, а насправді підготовка займає не так вже й багато часу, оскільки активно користуюся і мікро, і пароваркою.