Ситна м'ясна запіканка з рисом і грибами

Один з варіантів обіду або вечері. Ситна, соковита страва.

Інгредієнти для «Ситна м'ясна запіканка з рисом і грибами»:

  • Ріс - 1 стак.
  • Гриби (свіжі, я брала шампіньйони) - 350 г
  • Фарш м'ясний (у мене яловичий) - 700 г
  • Асорті овочеве (заморожене, «Весняний букет») - 1 упак.
  • Цибуля ріпчаста - 2 шт
  • Сир твердий (тертий, ковбасний, плавлений або будь-який інший) - 150 г
  • Лимон - 1 шт
  • Молоко - 1 стак.
  • Кетчуп
  • Соус
  • Масло вершкове

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
2033.1 ккал


белкі75
г

жири17.4
р

вуглеводи195.8
р

100 г страви

     

ккал
84.4 ккал

белкі3.1
г

жири0.7
р


вуглеводи8.1
г

 

Рецепт «Ситна м'ясна запіканка з рисом і грибами»:

Рис зварити в підсоленій воді.
Овочі відварити до напівготовності, воду злити і злегка посолити.
Цибулю нарізати кубиками і обсмажити на олії.
До цибулі додати фарш і обсмажити до готовності, додавши 1 ст. л. кетчупу, 1 ст. л. солодкого соусу. Посолити і поперчити до смаку.
Гриби нарізати платівками, викласти на злегка змащену маслом сковорідку, полити лимонним соком і загасити до випаровування рідини. Потім додати трохи молока, загасити хвилини 2 -3. Форму

змастити вершковим маслом.
Викласти малюнок у рис додати 4 - 5 ст. л. обсмаженого фаршу з цибулею. Перемішати, щоб рис був соковитим.
Потім рівномірно викласти овочі, потім залишився фарш і гриби.

В олію, що залишилася від фаршу або грибів, налити молоко, розбавити водою наполовину, довести до кипіння і всипати тертий сир (плавлений і ковбасний краще трохи заморозити), заважаючи, довести до соус до однорідної маси.

Залити соусом запіканку і поставити в розігріту до 200 -220 * З духовку,
запікати приблизно хвилин 40 -50.Писати

довго, а насправді підготовка займає не так вже й багато часу, оскільки активно користуюся і мікро, і пароваркою.

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND