Жодне застілля не обходиться без м'яса. Пропоную вам рецепт смачного, ніжного, ароматного шашлика зі свинини. Таке м'ясо можна запекти як на мангалі, зустрічаючи Новий рік за містом, так і вдома, приготувавши в духовці.
Інгредієнти для «Свинина, маринована з аджикою»:
Шашлик
- Свинина - 1 кг
- Аджика («МахеєвЪ») - 2 ст. л.
- Цибуля ріпчаста - 1 шт
- Кефір - 1 стак.
- Сіль - 1 ч. л.
Для подачі
- Цибуля ріпчаста - 1 шт
- Цибуля червона - 1 шт
- Уксус (70%) - 1 ст. л.
- Вода - 100 мл
- Зелень - 1 пуч.
Кількість порцій: 4
Харчова та енергетична цінність:
Рецепт «Свинина, маринована з аджикою»:
Свинину ріжемо великими шматками.
Цибулю чистимо і подрібнюємо блендером. Додаємо цибулю до м'яса. Заливаємо м'ясо кефіром. Кладемо сіль.
Додаємо «Аджику», у мене від «МахеєвЪ».
Все добре перемішуємо і ставимо в холодильник маринуватися мінімум на 4 години, краще на ніч.
Мариноване м'ясо можна запекти у формі або на противні. На природі можна запекти на вугіллі на мангалі. Також можна нанизати м'ясо на шампура і запекти в духовці. У духовці запікаємо при 220 градусах 45 хвилин.
Поки запікається м'ясо, для подачі готуємо мариновану цибулю. Червона і ріпчаста цибуля ріжемо тонкими кільцями, заливаємо оцтом з водою.
Запечене гаряче м'ясо відразу подаємо на гірці маринованої цибулі і зелені.
Приємного апетиту!